Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Тихе полювання може закінчитися на лікарняному ліжку

   Карпатський регіон багатий на різноманіття грибів, однак, щороку в області 23.09.21 1реєструються випадки отруєнь дикорослими грибами, які іноді закінчуються летально.
   В поточному році в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області зареєстровано 5 випадків отруєнь дикорослими грибами. Всього потерпіло 5 осіб, в тому числі 2 дітей. Отруєння викликали умовно їстівні гриби- сироїжки, які потерпілі самостійно збирали в лісі.

   Тому для запобігання виникнення отруєнь грибами спеціалісти Головного управління рекомендують дотримуватись наступних правил:
- Купуйте гриби тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках), особливо уникайте стихійних ринків.
- Збирайте і купуйте тільки гриби, про які вам відомо, що вони їстівні.
- Не збирайте гриби:
• якщо не впевнені, що знаєте їх – якими б апетитними вони не здавалися;
• поблизу транспортних магістралей, на промислових пустирях, колишніх смітниках, в хімічно та радіаційно небезпечних зонах;
• невідомі, особливо з циліндричною ніжкою, у основі якої є потовщення "бульба", оточене оболонкою;
• з ушкодженою ніжкою, старі, в'ялі, червиві або ослизлені;
• шампіньйони та печериці, у яких пластинки нижньої поверхні капелюшка гриба білого кольору.
     - Не куштуйте сирі гриби на смак.
     - Перевірте вдома гриби ще раз. Усі сумнівні – викидайте. Нижню частину ніжки гриба, що забруднена грунтом – викидайте.    Гриби добре промийте під проточною водою, у маслюків та мокрух зніміть з капелюшка слизьку плівку.
- Піддавайте гриби кулінарній обробці в день збору, інакше в них утворюється трупна отрута.
- Дотримуйтесь технології приготування різних видів грибів. Вимочіть або відваріть умовно їстівні гриби – грузді, вовнянки та інші, котрі містять молочний сік. Тим самим позбудетесь гірких речовин, які уражують слизову оболонку шлунку. Такої ж попередньої обробки вимагають сироїжки, свинухи, валуї та інші гіркі і їдкі на смак гриби.
- Кип'ятіть гриби впродовж 30 хвилин у воді, після чого відвар злийте. Процедуру повторіть ще двічі.
- Дотримуйтеся правил консервування грибів. Неправильно приготовлені консервовані гриби можуть викликати дуже важке захворювання – ботулізм. Гриби, які довго зберігалися, обов'язково прокип'ятіть 10-15 хвилин.
- Пам’ятайте! Гриби не слід вживати дітям віком до 12 років, людям літнього віку та вагітним жінкам.
- Не спокушайтесь на приємний колір та аромат грибів. Деякі отруйні гриби мають досить «апетитний» вигляд та приємно пахнуть. Пам’ятайте! Простих, швидких і в той же час надійних способів визначення отруйних чи їстівних грибів не існує.
- Не збирайте гриби, якщо ви не впевнені у своїх знаннях чи поряд немає досвідченого грибника.
- Споживайте печериці та гливи, вирощені у теплицях. В зарубіжних країнах отруєння дикорослими грибами трапляються рідко, оскільки люди майже не збирають їх у лісах.

   При перших симптомах отруєння таких як, різкий біль у животі, нудота, блювання чи запаморочення – негайно зверніться за медичною допомогою. Самолікування може бути шкідливим!

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31