Головне меню

Подати звернення

Проведення оздоровлення дітей під контролем Держпродспоживслужби

  Період літніх канікул як для батьків, так і для дітей був сповнений 18.08.21 2не лише новими відкриттями, а й тривогами. Адже батьки зацікавлені в тому, щоб відпочинок дітей у закладах оздоровлення був, насамперед, безпечним, комфортним, аби вони поповнили сили, отримали нові позитивні враження та незабутні емоції перед початком нового навчального року.

      На Івано-Франківщині працюють 17 стаціонарних дитячих закладів оздоровлення й відпочинку.

  Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області постійно здійснювався контроль за їх діяльністю, за дотриманням гігієнічних та санітарних вимог, умов перебування дітей, проводився лабораторний контроль щодо відповідності харчових продуктів, води, досліджувалися змиви з контактних з харчовими продуктами поверхонь. Проводилась освітня робота з відповідальними за організацію харчування дітей та працівниками харчоблоків з питань дотримання санітарного та харчового законодавства.
   Проте, частина дітей в нашій області відпочиває і оздоровлюється в інших відпочинкових закладах гірської зони: готельно-туристичних комплексах, готелях, віллах, «зелених» садибах, турбазах різної форми власності.
   Як повідомлялось раніше, нещодавно на Прикарпатті мали місце 2 випадки групових харчових отруєнь дітей в закладах, що не мали права приймати і оздоровлювати дітей, оскільки не пройшли попередню процедуру реєстрації як об’єкти відпочинку та оздоровлення дітей, не були зареєстровані як оператори ринку харчових продуктів та не повідомили органи місцевого самоврядування про заїзд дітей.
   З метою забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення, права дитини на безпечний відпочинок, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено моніторингові відвідування 489 закладів оздоровлення та відпочинку (незалежно від форми власності), із яких виявлено 22 з перебуванням організованих груп дітей та які не мали дозволів на проведення такої діяльності.
   Всі ці 22 заклади було перевірено, за порушення вимог санітарного та харчового законодавства видано 22 приписи. На виконання приписів повторно перевірено 22 заклади, за порушення вимог санітарного законодавства складено 13 протоколів про адміністративні правопорушення.
  Підбиваючи підсумки оздоровчої кампанії дітей, варто зауважити, що актуальним на сьогодні є питання посилення контролю за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також встановлення персональної відповідальності засновників (власників) за якість послуг, які вони надають.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук