Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Модернізація харчоблоків прикарпатських шкіл: що змінилось за півтора року

 З метою визначення фактичного стану матеріально-технічної бази харчоблоків закладів освіти в грудні 2019 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужбиdfgdfgdfgddddddddddddfff в Івано-Франківській області провели паспортизацію всіх 620 харчоблоків закладів загальної середньої освіти.

Результати паспортизації показали основні проблемні питання харчоблоків. Так, потребували:

- капітального ремонту – 32% шкільних харчоблоків,

- поточного ремонту – 60 % харчоблоків,

- ремонту системи водопостачання та каналізації – 32 % харчоблоків,

- ремонту вентиляційних систем – 64 % харчоблоків,

- нового технологічного обладнання – 73 % харчоблоків,

- холодильного обладнання – 55 % харчоблоків,

- забезпечення столовим та кухонним посудом – 53 % харчоблоків.

Для зміцнення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів освіти Івано-Франківської області потреба в коштах становила близько 50 млн. грн.

Згідно розпорядження КМУ від 27.11.2019 р. №1106-р, в рамках освітньої субвенції на 2020 рік з державного бюджету було виділено 400 мільйонів гривень для покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів загальної середньої освіти.

В Івано-Франківській області розмір виділених коштів складав 15,5 млн. грн. Окрім того з місцевих бюджетів на 2020 рік було виділено 11 млн. грн.

Звертаємо увагу: виділені в 2020 році кошти лише на 50% покривали потребу усіх коштів, що необхідні для приведення матеріально-технічної бази до нормативної.

В 2020 році закладами загальної середньої освіти освоєно 14 млн. 869 тис. грн.. (96%) з освітньої субвенції та 8 млн. 630 тис грн.. з місцевих бюджетів (74%) і проведено модернізацію 95 шкільних харчоблоків області, а саме:

- капітальний ремонт – 8 харчоблоків;

- поточний ремонт – 18 харчоблоків;

- заміну інженерних комунікацій – на 6 харчоблоках;

- оновлення технологічного обладнання – 42 харчоблоків;

- оновлення холодильного обладнання – 16 харчоблоків;

- ремонт вентиляційних систем – 4 харчоблоків;

-  придбано кухонний посуд – для 2 харчоблоків .

Найбільше коштів виділено на модернізацію харчоблоків ліцею № 23 ім.Р.Гурика м.Івано-Франківська, Долинського ліцею №7 Долинської ТГ, Снятинського ліцею ім. В.Стефаника (по 400 тис.грн.).

Крім того, значні об’єми робіт із модернізації за кошти освітньої субвенції та місцевого бюджету проведено в таких навчальних закладах області:

- Старобогородчанський ліцей Старобогородчанської ТГ,

- Росільнянський ліцей Дзвиняцької ТГ,

- Манявський НВК Солотвинської ТГ,

- Іваниківський ліцей Богородчанської ТГ,

- Галицький ліцей ім. Я.Осмомисла,

- Бурштинська ЗОШ № 2,

- Верхнянський ліцей Верхнянської ТГ,

- Брошнівська гімназія та Брошнів-Осадський ліцей Брошнівської ТГ,

- Болехівський ліцей №1 «Академічний».

Щоб з’ясувати результати роботи органів місцевого самоврядування в частині модернізації харчоблоків закладів загальної середньої освіти, в травні-червні 2021 р. спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби провели моніторинг стану їх матеріально-технічної бази і встановили, що :

- потребують капітального ремонту – 169 (28%) харчоблоків;

- потребують поточного ремонту – 340 (56%);

- потребують заміни інженерних мереж (водопровідно-каналізаційних) – 177 (29%) харчоблоків;

- потребують оновлення технологічного обладнання – 397 (65,5%) харчоблоків;

- недостатньо забезпечені холодильним обладнанням – 311 (51,3%) харчоблоків;

- потребують ремонту вентиляційної системи – 382 (63%) харчоблоків;

- недостатньо кухонного та столового посуду – 315 (52%) харчоблоків;

- не забезпечені якісною питною водою – 47 (7,8%) харчоблоків.

Звертаємо увагу: в 2021 році територіальні громади області заклали лише 3 млн. 665 тис. грн. для покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів загальної середньої освіти, що недостатньо для приведення її до нормативних вимог.

Жодних коштів на ремонт харчоблоків в 2021 році не виділили:

- Білоберізька сільська громада,

- Верховинська селищна громада,

- Зеленська сільська громада,

- Більшівцівською селищною громадою,

- Бурштинська міська громада,

- Галицька міська громада,

- Дубовецька сільська громада,

- Загвіздянська сільська громада,

- Ямницька сільська громада,

- Єзупільська селищна громада,

- Брошнів-Осадська селищна громада,

- Дубівська сільська громада,

- Перегінська селищна громада,

- Отинійська селищна громада,

- Гвіздецька селищна громада,

- П’ядицька сільська громада,

- Яремчанська міська громада,

- Пасічнянська сільська громада.

Діти в навчальних закладах проводять значну частину свого життя. Тож надзвичайно важливо створити для них безпечне середовище.

А модернізація обладнання харчоблоків покращить технологічні процеси приготування страв, забезпечить належну гігієнічність посуду, сприятиме переходу до здорового харчування школярів.

 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Липень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1