Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

На Прикарпатті розпочинається літня оздоровча кампанія для дітей

 Під час проведення оздоровчої кампанії влітку 2021 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області забезпечитьfgdgddddddddffffff контроль за належними умовами перебування та харчування дітей.

Цьогоріч в області планують надавати послуги з оздоровлення та відпочинку дітей 18 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, кожен з цих закладів до відкриття буде перевірений спеціалістами Головного управління Держпродспожислужби в Івано-Франківській області.

До початку оздоровчої кампанії керівник закладу оздоровлення та відпочинку зобов’язаний забезпечити лабораторний контроль води питної, яка використовується в закладі, на відповідність її вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною», затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12.05.2010 №400 зі змінами.

Пропонуємо керівникам (засновникам) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку завчасно звертатися до управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з питань погодження перспективного меню та переліку постачальників харчових продуктів, проведення обстеження закладів стосовно визначення їх готовності до початку оздоровчого сезону.

З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя власникам (керівникам) дитячих закладів оздоровлення та відпочинку під час підготовки закладів до оздоровчого сезону 2021 року необхідно:

- провести необхідну підготовку закладів до прийому дітей відповідно до вимог санітарних норм і правил, звернувши особливу увагу на умови перебування дітей, стан водопровідних і каналізаційних систем, організацію харчування, медичного забезпечення, а також підготовку місць купання дітей (за наявності);

- вжити заходів щодо забезпечення безперебійного постачання якісних і безпечних харчових продуктів та продовольчої сировини для забезпечення належного харчування дітей;

- укомплектувати штати кваліфікованими педагогічними, медичними працівниками та забезпечити недопущення укомплектування некваліфікованими медичними працівниками; не допускати до роботи працівників, які не пройшли обов’язкових медичних оглядів;

- вжити заходів щодо підготовки та підбору кваліфікованого персоналу харчоблоку із досвідом роботи: забезпечити недопущення укомплектування штатів харчоблоку – особами, що не досягли 18 річного віку, кухарами без відповідної освіти;

- вжити заходів щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та дикорослими рослинами, хімічними речовинами, а також дитячого травматизму.

Особливу увагу слід приділити організації харчування:

- встановлення режиму та складання графіку харчування дітей, в якому має бути визначено кратність харчування – не менше 5 разів на день;

- перспективне меню підлягає погодженню з Держпродспоживслужбою;

- наявність картотеки страв;

- визначення постачальників продуктів харчування і продовольчої сировини:

- погодження переліку постачальників з Держпродспоживслужбою;

- складання графіку і маршруту постачання;

- приймання продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості: наявність супроводжувальних документів, їх зберігання до кінця реалізації продукції дітям; контроль термінів зберігання, умов постачання та наявності ознак псування завезеної продукції.

Оздоровлення в умовах карантину

Зважаючи на те, що в державі діє карантин у зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції, постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 №43 затверджені «Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину у зв’язку з поширенням корона вірусної хвороби».

Наголошуємо на основних вимогах:

- без наявної медичної довідки форми 079/о дитина в заклад не повинна прийматися;

- при прийомі дитини в заклад, а надалі – щоденно, проводиться температурний скринінг;

- наявність інформаційних матеріалів щодо профілактики коронавірусної хвороби;

- наявність при вході в заклад облаштованого місця для обробки рук антисептиками;

- рекомендована наповнюваність груп для дітей – не більше 15;

- рекомендована площа житлових кімнат на одну дитину – не менше 5 кв.м. з дотриманням соціальної дистанції між ліжками 1,5 метра.

У разі встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки під час оздоровчої зміни в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку робота такого закладу триває до кінця зазначеної зміни з дотриманням протиепідемічних заходів.

На Івано-Франківщині

З 08 травня 2021 року розпочав роботу обласний заклад оздоровлення та відпочинку «Карпатські мрії» Івано-Франківської обласної ради.

В зв’язку з продовженням навчального року в закладах освіти області більшість таборів розпочнуть роботу з середини червня.

Станом на 21 травня 2021 року робочою групою ОДА обстежено 11 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку: 10 обстежених таборів готові до початку літньої оздоровчої кампанії, 1 заклад не планує в 2021 розпочинати свою роботу («Сяйво Карпат» с.Красноїлля Верховинського району).

З мережею оздоровчих закладів можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України.

 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Вересень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3