Головне меню

Подати звернення

На Прикарпатті будуть посилені карантинні обмеження

 В Івано-Франківській області залишається напружена ситуація щодо захворюваності на респіраторну інфекцію COVID-19. За минулу добу зареєстровано 515 33івччасмиавпввв хворих. У більшості лікарень області максимально зайняті ліжка, розгорнутий мобільний госпіталь.

 17 лютого 2021 року проведено засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС за участі головного державного санітарного лікаря, яка встановила додаткові обмеження щодо заборони прийому відвідувачів закладами громадського харчування, заборони проведення розважальних заходів, встановлення блок-постів на в’їзді до області з 22.02. до 28.02.2021 р.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України Постановою від 17 лютого 2021 р. № 104 затвердив встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня 2021 року.

Документом визначено чотири рівні епіднебезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий та червоний та показники їх визначення.

На Прикарпатті встановлено «червоний рівень» епіднебезпеки.

За інформацією Офісу Президента, завтра планується проведення державної комісії ТЕБ та НС щодо вжиття ще низки заходів, які відповідають червоному рівню карантинних обмежень.

На виконання вказаних рішень Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно з органами Національної поліції працюють в посиленому режимі, забезпечуючи моніторинговий контроль за діяльністю суб’єктів господарювання, а також надання роз’яснень та консультацій. Також посилено проведення роз’яснювальної роботи щодо введення Прикарпатті додаткових карантинних обмежувальних заходів.

Крім рейдових груп, що уже звично працюють в області, створено 4 робочі групи, які будуть контролювати діяльність об’єктів інфраструктури на гірськолижному курорті «Буковель».

Головним управлінням розроблено «Пам’ятку щодо дотримання карантинних обмежень».

Тож, звертаємо увагу на обмеження, які діють на територіях, де введено червоний рівень епіднебезпеки :

1. Перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.

2. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на виніс.

3. Приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, крім приймання відвідувачів у закладах, визначених в п.4. нижче.

4. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

4.1. приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;

4.2. торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

4.3. провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;

4.4. виконання робіт із збирання і заготівлі відходів.

5. Приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності.

6. Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів.

7. Приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів.

8. Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів;

9. Робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.

10. Діяльність непродовольчих ринків.

11. Відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук