Головне меню

Подати звернення

У випадку необґрунтованого збільшення роздрібних цін на соціально значущі товари, завищення цін на ліки та тарифів на комунальні послуги – звертайтесь до Держпродспоживслужби

 До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області протягом 2020 року надходили звернення громадян щодоfgfdgdfdf23424234 підвищення у період поширення в Україні COVID-19 цін на продукти харчування та товари протиепідемічного призначення (антисептики, дезінфекційні засоби та засоби індивідуального захисту), лікарські засоби, а також щодо зростання тарифів на комунальні послуги.

 Протеу своїх зверненнях громадяни не в повному обсязі надають інформацію, на підставі якої спеціалісти Головного управління мали б можливість вжити вичерпних заходів із запобігання можливих порушень вимог законодавства у сфері ціноутворення, та за необхідності – провести позапланові перевірки із зазначених питань.

 Відповідно до статті 6-ї Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», підставою для здійснення позапланових заходів є звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їх) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення.

Тобто у зверненні необхідно вказати:

– повне найменування та точну адресу суб’єкта господарювання, фактичне місце знаходження;

– організаційно-правову форму (ТОВ, ФОП, ПП тощо) суб’єкта господарювання;

– надати копії підтверджуючих документів (чеків, рахунків, квитанцій, договорів тощо).

У відповідності до законодавства у зверненні необхідно зазначити:

– прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника;

– суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги, підпис заявника із зазначенням дати.

У зв’язку із численними зверненнями, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує споживачам, що до переліку харчових продуктів, що мають істотну соціальну значущість, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення» входять: крупа гречана, цукор-пісок, борошно пшеничне вищого сорту, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна негазована, масло вершкове жирністю 72,5%, лікарські засоби, антисептики та дезінфекційні засоби, засоби індивідуального захисту, природний газ.

З метою запобігання порушенням Закону України «Про ціни і ціноутворення», Головне управління застерігає суб’єктів господарювання Івано-Франківської області утримуватись від необґрунтованого збільшення роздрібних цін на соціально значущі товари народного споживання, завищення цін на лікарські засоби та тарифів на комунальні послуги.

У разі виявлення населенням випадків суттєвого підвищення державних регульованих цін/тарифів просимо звертатись з відповідною підтверджуючою інформацією до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Берегова,24.

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук