Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Поради спеціалістів Держпродспоживслужби: ризики та застороги в період мисливського сезону

 На території області розпочався мисливський сезон. Тож Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу на  небезпеку та ризик35ergdfd224dfyffg7888 споживання м’яса впольованих диких тварин і особливо кабанів без проведення ветеринарно-санітарної експертизи туш.

 Ветеринарно-санітарна експертиза мисливських тварин  – це комплекс діагностичних і спеціальних досліджень, які проводяться органами державної ветеринарної  медицини  для оцінки епізоотичної ситуації та визначення стану захворювань серед мисливських видів тварин.

 Тому користувачі мисливських угідь повинні інформувати державного інспектора ветеринарної медицини про невластиву поведінку диких кабанів  та підозрілі випадки їх загибелі.

Держпродспоживслужба  області повідомляє, що дикі кабани є переносниками заразних хвороб,  і у першу чергу спільних для тварин та людей. 

Серед різноманіття хвороб особлива увага приділяється захворюваності диких кабанів на африканську чуму свиней, класичну чуму свиней, сказ, трихінельоз, лептоспіроз, бруцельоз, хворобу Ауєски. Тому Держпродспоживслужба постійно проводиться моніторинг найбільш розповсюджених заразних захворювань диких тварин для прогнозування епізоотичної ситуації.

 Захворювання на трихінельоз залишається актуальною проблемою ветеринарної медицини багатьох країн світу, адже збудники циркулюють серед диких і синантропних тварин, що й спричиняє часте виникнення  осередків трихінельозних вогнищ.

Держпродспоживслужба закликає звертати особливу увагу на  небезпеку та ризик споживання м’яса диких кабанів без проведення ветеринарно-санітарної експертизи туші, дотримуватись вимог термічної обробки при приготуванні страв з м’яса, не купувати м’ясної продукції на стихійних ринках, не згодовувати домашнім тваринам харчові відходи та запобігати їх контакту з дичиною, проводити  регулярну  дератизацію стійлових приміщень у приватних садибах.

Ще раз наголошуємо, що м’ясо та  інші продукти мисливського промислу повинні обов’язково проходити ветеринарно-санітарну експертизу для забезпечення  впевненості  у  тому,  що вжита дичина не завдасть шкоди здоров’ю людини.

 Держпродспоживслужбою  для виконання покладених на неї завдань, у першу чергу – забезпечення епізоотичного благополуччя країни і, як наслідок, забезпечення населення безпечною і якісною продукцією, і надалі вживатимуться необхідні заходи державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду.

Додатково кожному мисливцю необхідно пам’ятати про небезпеку, яку може спричинити африканська чума свиней і самому бути обачному щодо цього захворювання.

Африканська чума свиней (АЧС) – небезпечне вірусне захворювання, яке вражає домашніх та диких свиней незалежно від породи, віку та статі.

Зважаючи на складну епізоотичну ситуацію в Україні із захворюваністю на АЧС, нагадуємо мисливцям прості правила щодо недопущення даного захворювання на території області: уникайте забруднення вашого мисливського спорядження кров’ю дичини, мийте руки, змінюйте одяг та взуття після полювання, дезінфікуйте транспортні засоби при відвідуванні мисливських угідь.

 Продукти полювання, які не використовуються людиною в їжу, необхідно утилізувати шляхом спалювання або закопуванням на глибину 1,5 м з додаванням хлорного вапна. Обробляти туші добутих тварин в спеціально облаштованих місцях на території мисливських господарств. М’ясо використовувати в їжу лише після отримання висновку лабораторних досліджень.

 Згідно з вимогами Держпродспоживслужби на АЧС досліджуються усі загиблі дикі кабани (в тому числі які загинули внаслідок ДТП), а також добуті під час полювання чи проведення інших заходів. 

 Відібрані проби обов’язково мають бути доставлені для дослідження до державних установ ветеринарної медицини.

При підозрі захворювання, чи загибель тварин на АЧС сповіщайте фахівців ветеринарної медицини, або територіальні підрозділи Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Листопад 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6