Головне меню

Подати звернення

Держпродспоживслужба продовжить контроль за дотриманням карантину вихідного дня на Прикарпатті

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про продовження моніторингу дотримання вимог карантину вихідного дня наdfdvdvdf323222233ddd території області продовж найближчих вихідних – 21-22 листопада.

Мобільні робочі групи із залученням працівників Національної поліції та представників органів місцевого самоврядування перевірятимуть заклади громадського харчування, магазини, торговельні та розважальні центри, ринки та інші суб’єкти господарювання, діяльність яких на вихідні дні регламентована змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», що стосуються посилення протиепідемічних заходів.

Нагадуємо, що карантин вихідного дня передбачає такі заборони:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

2) прийманнявідвідувачів у торговельно-розважальних центрах;

3) приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

4) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

- торгівлі продуктами харчування на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами;

- провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів;

- торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;

5) діяльність закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб та використання персоналом (крім акторів під час знімального процесу), залученим до виробництва аудіовізуального твору, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно. Діяльність суб’єктів господарювання, пов’язана з виробництвом аудіовізуальних творів, не є масовим заходом;

6) приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Заборони діють з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Закликаємо суб’єктів господарювання дотримуватись встановлених вимог. Порушникам карантину загрожує штраф від 17 до 34 тис. грн., а посадовим особам – від 34 до 170 тис. грн.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області пропонує усім охочим (суб’єктам господарювання, представникам громадськості, ЗМІ та громадянам) долучитись до моніторингових відвідувань підконтрольних об’єктів.

Щоб отримати консультацію, роз’яснення, або ж повідомити про порушення протиепідемічних правил, звертайтесь до Головного управління Держпродспоживслужби в області за тел. 0342-511389, 050-6702529, чи до районних, міських управлінь, відділів (адреси та контактні телефони - за посиланням).

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук