Головне меню

Подати звернення

Якщо посадові особи Держпродспоживслужби Івано-Франківщини порушили процедуру перевірки – звертайтесь на гарячу лінію або до органів Національної поліції

 Звертаємо увагу суб’єктів господарювання усіх форм власності: посадові особи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківськійdfgdfgrew454545frr області здійснюють планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) у формі перевірок, ревізій, оглядів, обстежень та в інших формах, визначених Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Відповідно до ч. 1 ст. 7 Закону для здійснення планового або позапланового заходу орган державного нагляду (контролю) видає наказ (рішення, розпорядження), який має містити найменування суб'єкта господарювання, щодо якого буде здійснюватися захід, та предмет перевірки.

Перед початком здійснення заходу посадові особи органу державного нагляду (контролю) зобов'язані пред'явити керівнику суб’єкта господарювання або уповноваженій ним особі (фізичній особі - підприємцю або уповноваженій ним особі):

- наказ про проведення перевірки;

- службове посвідчення, що засвідчує посадову особу органу державного нагляду (контролю).

Посадова особа органу державного нагляду (контролю) без наказу на здійснення заходу та службового посвідчення не має права здійснювати державний нагляд (контроль) суб'єкта господарювання.

Суб'єкт господарювання має право не допускати посадових осіб органу державного нагляду (контролю) до здійснення заходу, якщо вони не пред'явили документів, передбачених цією статтею.

Крім того, для отримання відомостей про масові явища та процеси, що відбуваються у сфері господарської діяльності, посадові особи можуть здійснювати діяльність пов’язану зі збором інформації, далі – моніторинг.

Для цього видається наказ Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в якому зазначається перелік питань, щодо яких проводиться збір інформації, може встановлюватись період в який необхідно провести збір інформації.

У випадку проведення моніторингу у вихідні, святкові або не робочі дні додатково видається наказ про залучення окремих працівників до роботи у вихідний, святковий або не робочий день/дні.

Тож закликаємо суб’єктів господарювання:

- стережіться шахраїв, не допускайте до перевірок невстановлених осіб, котрі не представили вам відповідні документи;

- якщо посадові особи районних, міських управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області порушують процедуру проведення перевірки чи моніторингового відвідування, схиляють вас до неправомірних домовленостей, вимагають грошової чи будь-якої іншої винагороди – звертайтесь на гарячу лінію Головного управління за тел. 0342-511389 або до органів Національної поліції.

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук