Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Як отримати міжнародний сертифікат на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження?

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує операторам ринку, які експортують чи хочуть експортувати харчові12031d29c79612840f3f14c2c552cdbb XL продукти нетваринного походження, як отримати міжнародний сертифікат (сертифікат здоров’я).

 Сертифікат здоров’я на вантажі з харчовими продуктами нетваринного походження, що експортуються (наприклад, кондитерські вироби, олія, спеції та прянощі, мука, консервовані фрукти та овочі, сік, чай, кава смажена, какао-порошок, вироби з макаронного тіста, дієтичні добавки, варення, джеми, соуси, гірчиця, вода мінеральна, напої, пиво, вина  тощо) видається на вимогу оператора ринку на харчові продукти.  Це мають бути продукти, які згідно зі статтею  26 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», вироблені на потужностях, зареєстрованих відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

 Оператор ринку харчових продуктів або уповноважена ним особа, який планує отримати міжнародний сертифікат на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження, подає до територіального органу Держпродспоживслужби відповідне звернення, в якому треба зазначити:

- країну, до якої планується експорт харчових продуктів;

- опис харчових продуктів, в якому міститься інформація, передбачена формою Сертифіката здоров’я для харчових продуктів нетваринного походження, що затверджена Держпродспоживслужбою;

- інформацію щодо наявності спеціальних вимог до цих продуктів (наприклад, лабораторні дослідження (випробування) перед відправленням вантажу, необхідності ухвалення експортної потужності, ведення реєстрів експортерів тощо). Якщо такі спеціальні вимоги невідомі оператору ринку харчових продуктів або наявні факти/інформація, що свідчать про відсутність спеціальних вимог країни призначення (наприклад, в зовнішньоекономічному договорі/контракті не містяться відповідні положення), про це слід зазначити у зверненні;

- якщо на потужностях, де виробляють ці харчові продукти,   призначені для експорту, планові та позапланові заходи державного контролю не проводилися упродовж останніх 12 місяців, оператор ринку харчових продуктів або уповноважена ним особа надає окреме звернення  про проведення компетентним органом позапланового заходу державного контролю потужності оператора ринку харчових продуктів.

 До звернення оператора ринку додається:

– копія зовнішньоекономічного договору/контракту;

– копії документів, що засвідчують наявність спеціальних вимог, встановлених компетентним органом країни призначення вантажу (в разі наявності);

– копії інших документів, що засвідчують характеристики вантажу харчових продуктів та транспортного засобу (за наявності — інвойс, CMR, товаро-транспортна накладна, специфікація харчового продукту або іншій схожий за суттю документ).

 Відповідний територіальний орган Держпродспоживслужби видає міжнародний сертифікат в робочий день, наступний за днем отриманням звернення оператора ринку харчових продуктів або уповноваженої ним особи, за формою, затвердженою Держпродспоживслужбою, а у випадку наявності – за формою Сертифікату здоров’я погодженої між компетентними органами або за формою встановленою законодавством країни призначення та на підставі  безпосередньої  перевірки відповідності вантажу вимогам країни призначення (огляд, відповідність тощо).

 Розмір плати за видачу сертифіката здоров’я на вантаж з харчовими продуктами нетваринного походження відповідно до частини 3 статті 60 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» становить 0,05 місячного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на дату відповідного звернення оператора ринку.

 Сертифікат здоров’я видається англійською мовою в двох примірниках. Один екземпляр (оригінал) – оператору ринку, другий (копія), на яку ставиться оригінальна печатка територіального органу Держпродспоживслужби, – зберігається в територіальному органі.

 Детально ознайомитись з методичними рекомендаціями щодо оформлення сертифіката здоров’я  при експорті  харчових продуктів нетваринного походження ви можете за посиланням:

https://dpss.gov.ua/mizhnarodne-spivrobitnictv/veterinariya-ta-bezpechnist/sertifikati-zdorovya

 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Листопад 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6