Головне меню

Подати звернення

На Прикарпатті відновили роботу школи. Епідемічна карта без «червоних» зон

 18 вересня 2020 року Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму засіданні встановила новеcvgfhtyhty8988867rrrr епідемічне зонування в Україні, котре почало діяти з 21 вересня на найближчі 14 днів. В межах Івано-Франківської області міста та райони розподілені таким чином:

- «помаранчева» зона: міста Івано-Франківськ, Калуш і Коломия, Косівський, Рогатинський, Рожнятівський і Тисменицький райони;

- «жовта» зона:  міста Болехів, Бурштин та Яремче, Богородчанський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Снятинський та Тлумацький райони;

- «зелена» зона: Верховинський район.

Довідково: 

 У «зеленій» зоні діють правила, що встановлені для всієї країни – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особа на 5 кв. м.; наповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

 У «жовтій» зоні  до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку; заборона проведення масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більше ніж 20 осіб; обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час.

 «Помаранчева» зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, діяльності дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, спортзалів, фітнес-залів, крім залів, які приймають відвідувачів не більше 1 на 10 кв. м, обмеження для масових заходів – 1 людина на 10 кв. м і не більше 220 осіб.; діяльність закладів харчування, за умови наповненості більш ніж на 50% посадкових місць; відвідування закладів освіти групами кількістю більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти; перевезення пасажирів громадським транспортом не більше ніж 50 відсотків кількості місць для сидіння; у музеях, бібліотеках – не більше 1 особи на 20 кв. м.

«Червона» зона – заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, заборона діяльності закладів громадського харчування (ресторанів, кафе), ТРЦ, спортивних залів тощо.

 Нагадуємо, що за будь-якого епідемічного розподілу адміністративних територій Прикарпаття, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області спільно з підрозділами Національної поліції забезпечать проведення щоденного моніторингу підконтрольних об’єктів, з метою контролю за дотриманням протиепідемічних та карантинних вимог.

 Нещодавно в області відновили роботу дитячі садки, розпочалось навчання в школах та закладах профтехосвіти. Тож значна увага в роботі Служби буде приділена дотриманню протиепідемічних вимог в ході навчального процесу.

 Продовжуємо закликати суб’єктів господарювання, жителів та гостей Прикарпаття дотримуватись карантинних вимог та протиепідемічних норм: носіть маски у громадських місцях, мийте з милом та дезінфікуйте руки, дотримуйтесь соціальної дистанції та уникайте масових скупчень.

 Адже дотримання простих правил, які вже стали частиною життя, знижують ризики захворювання на COVID-19. Тож бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших близьких.

 За необхідності повідомити про порушення протиепідемічних правил або отримати консультацію – звертайтесь за тел. 0342-51-13-89, 52-83-98 (в Головному управлінні), або в районних, міських управліннях, відділах (адреси та контактні телефони - за посиланням).

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук