Головне меню

Подати звернення

Що робити при виявленні коронавірусної інфекції у закладі освіти?

 В умовах пандемії, в будь-якому дитячому колективі може з’явитись людина, яка захворіла на COVID-19, і адміністрація закладу повиннаrtyhrtrty5464544444 вживати певних протиепідемічних заходів для попередження подальшого розповсюдження інфекції.

 У разі виявлення у дитини ознак гострої респіраторної хвороби перед початком занять в присутності батьків, дитина не допускається до закладу, а її допуск до занять можливий лише за наявності довідки від лікаря про стан здоров’я.

 При відсутності батьків на момент виявлення захворювання, дитина тимчасово ізолюється в спеціально відведене приміщення з обов’язковим одяганням маски та наступним інформуванням батьків (законних представників) з прийняттям узгодженого рішення щодо направлення дитини до закладу охорони здоров’я.

 В приміщенні, де перебувала така дитина, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція контактних поверхонь.

При підтвердженні у дитини групи/класу випадку коронавірусної хвороби (COVID-19) всі інші діти відповідної групи/класу та вихователі/помічники вихователів/вчителі, які проводили уроки в даному класі, вважаються контактними і підлягають самоізоляції та моніторингу стану здоров’я, який проводиться сімейним лікарем. 

 При підтвердженні випадку коронавірусної хвороби (COVID-19) у працівника закладу, контактними особами вважаються ті, хто:

  • перебували з цією особою у закритому середовищі протягом 15 хвилин на відстані менше 1 метра;
  • контактували на відстані до 1 метра більше 15 хвилин без відповідних засобів індивідуального захисту або при неправильному їх використанні;
  • перебували в зоні пацієнта під час кашлю, чхання без засобів індивідуального захисту;
  • мали прямий фізичний контакт з хворим;
  • проживають в одному домогосподарстві.

 Адміністрацією закладу освіти протягом доби, з моменту отримання інформації про випадок COVID-19, надсилається повідомлення про контактних осіб із зазначенням їх ПІБ, дати народження, домашньої адреси та контактного телефону до Департаменту освіти, який передає дану інформацію в Департамент охорони здоров’я для організації моніторингу контактних осіб.

 Особи, що контактували із хворим з підтвердженим випадком захворювання на COVID-19, згідно наказу МОЗ України від 16.06.2020р. №1411 "Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги "Коронавірусна хвороба (COVID-19)", підлягають лабораторному тестуванню на наявність вірусу SARS-CoV-2 методом ПЛР на 14 добу після останнього контакту. При неможливості проведення ПЛР впродовж однієї доби, тестування проводиться ІФА (Ig М).

Допуск таких осіб до відвідування закладу здійснюється за наявності довідки від лікаря про стан здоров’я.

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук