Головне меню

Подати звернення

З 31 серпня на Івано-Франківщині встановлено лише «червоні» та «помаранчеві» рівні епідемічної небезпеки

 27 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій переглянуто рівні22ssdsdvgjuuuuu епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та встановлено нове зонування, що почне діяти після опівночі 31 серпня.

 Оновлена карта Прикарпаття набула лише червоних і помаранчевих кольорів та виглядає так:

- «червона» зона:

міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області;

- «помаранчева» зона:

міста Болехів, Бурштин та Яремче, Богородчанський, Верховинський, Галицький, Долинський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський та Тлумацький райони Івано-Франківської області,

Довідково: 

 У «зеленій» зоні діють правила, що встановлені для всієї країни – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особа на 5 кв. м.; наповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

 У «жовтій» зоні до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку; заборона проведення   масових заходів в закладах громадського харчування у кількості більше ніж 20 осіб; обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час.

 «Помаранчева» зона – до згаданих обмежень додають припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, обмеження для масових заходів – 1 людина на 10 кв. м і не більше 220 осіб.; діяльність закладів харчування, за умови наповненості не більш ніж на 50% посадкових місць.

 «Червона» зона – заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, заборона діяльності закладів громадського харчування (ресторанів, кафе), ТРЦ, спортивних залів тощо.

 Сьогодні (28 серпня) в Україні закінчився Успенський піст, який певним чином обмежував вірян у святкуванні весіллів та проведенні інших гучних розважальних заходів.

 Тож наголошуємо жителям та гостям Прикарпаття: в «червоній» зоні - а це міста Івано-Франківськ (з 31 серпня), Калуш (з 31 серпня) та Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони – усі заклади громадського харчування (ресторани, кафе, літні майданчики) повністю припиняють роботу, окрім роботи на виніс. В «помаранчевій» – усі інші міста та райони області – заклади громадського харчування працюють зі значними обмеженнями.

 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області спільно з підрозділами Національної поліції продовжать щоденний (в т. під час вихідних днів) моніторинг підконтрольних об’єктів щодо дотримання протиепідемічних та карантинних вимог.

 Повідомити про порушення протиепідемічних правил або отримати консультацію можна за тел. 0342-51-13-89, 52-83-98 (в Головному управлінні), або в районних, міських управліннях, відділах (адреси та контактні телефони - за посиланням).

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук