Головне меню

Подати звернення

Відпочинок на Прикарпатті: чи запрацюють цього літа дитячі оздоровчі заклади?

 З року в рік мальовниче Прикарпаття гостинно запрошує та приймає на організований відпочинок і оздоровлення дітей не лише з нашоїvidpochinokkkkf області, але й з інших регіонів України.


 В інтернеті рекламується безліч привабливих літніх таборів та «зелених» садиб для дітей, які вважають, що саме їхній відпочинковий заклад буде найкращим місцем для оздоровлення та відпочинку вашої дитини.
 Пропонуються мальовничі краєвиди, комфортні умови перебування, цікаві виховні заходи для дітей, екскурсії, походи в гори, повноцінне гаряче харчування, ввічливий персонал.
 Проте, батькам необхідно знати, що відповідальне відношення до відпочинку дитини є запорукою її здоров’я, а й інколи навіть збереження її життя.  Всі дитячі заклади оздоровлення та відпочинку повинні бути зареєстровані в державному реєстрі.
 Тож необхідно відмітити, що в закладах, які не внесені до державного реєстру відпочинку та оздоровлення дітей Міністерства соціальної політики України, відповідний державний контроль не здійснюється. Такі заклади, як правило, не мають погоджувальних документів, дозволу на їх відкриття та працюють з порушенням.
 Тому, шановні батьки, пам’ятайте: відправляючи свою дитину на відпочинок у незареєстрований заклад, ви наражаєте її на небезпеку!
 Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області закликає при виборі закладу оздоровлення для вашої дитини, вимагати надання «Акту прийомки дитячого оздоровчого табору», який підписується членами комісії представників робочої групи контролюючих органів після проведення обстеження і свідчить, що в даному закладі створені безпечні та сприятливі умови для перебування, харчування та дозвілля вашої дитини.
 У випадку його відсутності, варто задуматись, чому адміністрація закладу уникає проведення перевірки контролюючими органами безпечності даного закладу, можливості виконання вимог чинного законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів, санітарного законодавства та забезпечення прав споживачів.
 Однак, наголошуємо: головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає, що цього літа не варто відкривати дитячі оздоровчі заклади.
«Крім крапельних інфекцій, існує величезна кількість кишкових інфекцій. Це зараз головна дискусія, чи дозволить санітарний лікар відкрити дитячі оздоровчі заклади, чи не дозволить. Я зараз дотримуюся думки, що дитячі оздоровчі заклади на цей літній сезон відкривати не можна, оскільки під час оздоровлення у нас відбувається близько 80 спалахів кишкових інфекцій. У цей час дітей забирають з оздоровлення, завозять в інфекційні стаціонари, в інфекційних стаціонарах зараз є хворі на коронавірус. Замість лікування кишкової інфекції ми можемо наражати на небезпеку інфікування ще і коронавірусом. Тому пропозиція утриматися до стабілізації епідеміологічної ситуації", - заявив Ляшко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук