Головне меню

Подати звернення

Техніка безпеки – важлива складова при роботах з пестицидами

 Весняно-польові роботи у розпалі. Оскільки захист сільськогосподарських культур та плодових насаджень практично не можливий без використаннявіпкупу44444555 пестицидів та агрохімікатів, - всі працюючі з цими препаратами наражають себе та оточуючих на небезпеку. Важливо знати, що пестициди та агрохімікати – це небезпечні для здоров’я людей речовини, тому поводитися з ними потрібно вкрай обережно.
 Особи, які виконують роботи з пестицидами та агрохімікатами (постійно чи тимчасово), повинні щорічно в обов’язковому порядку проходити медичний огляд, навчання та інструктажі з техніки безпеки з наступним отриманням допусків до таких робіт.
 Не допускаються до роботи особи, молодші 18-річного віку, вагітні жінки та матері-годувальниці, особи після хірургічних операцій (упродовж року) та ті, що мають медичні протипоказання. Категорично забороняється допускати до роботи осіб у нетверезому стані.
 Для харчування і відпочинку відводять спеціально обладнане місце, не менш як за 200 м з навітряного боку від робочого поля, де мають бути бачок з питною водою, рукомийник, мило, рушник, аптечка першої допомоги.
 Доставку пестицидів на поле і заправку ними обприскувачів здійснюють механізовано, за допомогою спеціальних засобів. Кабіна трактора має бути герметично зачинена і обладнана кондиціонером. У спеку всі роботи з пестицидами належить проводити вранці, а за похмурої погоди – впродовж усього робочого дня.
 Тривалість робочого дня при роботі з надзвичайно небезпечними і високо небезпечними речовинами не повинна перевищувати 4 годин, з рештою пестицидів – 6 годин.
 Керівники робіт повинні постійно стежити за станом і самопочуттям працюючих. При першому наріканні робітників на своє здоров`я їх негайно відстороняють від роботи, приймають заходи з надання першої та кваліфікованої медичної допомоги.
 Всі ці заходи сприятимуть успішній, продуктивній та безпечній праці робітників, збережуть їхнє життя та здоров`я.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук