Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Африканська чума свиней, в черговий раз реєструється на території України

За повідомленням Головних управлінь Держпродспоживслужби:
 в Кіровоградській області виявлено випадок африканської чуми свиней в особистому селянському господарстві с. Веселівка Кропивницькогоrty56rty56rt677777 району (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспроживслужби від 01.04.2020 року № 2054);


 в Херсонській області за результатом лабораторних досліджень встановлено африканську чуму свиней на фермі ФОП «Рахімов І.А.», м. Каховка, Каховський район, де утримувалось 285 голів свиней (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Випробувального центру Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 01.04.2020 року № 000941 м.п.м./20);
 у Вінницькій області зареєстровано спалах африканської чуми серед диких свиней на території Журавльвського лісництва ДП Тульчинського ЛМГ, с. Журавлівка, Тульчинський район (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 02.04.2020 року № 002185 п.м./20).
Довідково.
З початку 2020 року на території України зареєстровано 8 випадків, в тому числі 4 - домашні, 3 - дикі, 1 - інфікований об’єкт.
Станом на 06.04.2020 року карантин продовжує діяти у 7 неблагополучних по АЧС пунктах – у 5 областях України: (Запорізькій (1), Вінницькій (3), Волинській (1) Кіровоградській (1) та Херсонській (1)).

Що необхідно знати пересічному громадянину про Африканську чуму свиней (АЧС) ?
1. Що АЧС не становить небезпеки для людей.
2. Що на АЧС хворіють лише дикі та свійські свині (всіх видів, порід та статево-вікових груп).
3. Що резервуаром Африканської чуми свиней в природі є дикі свині, від яких заражаються свійські (домашні свині).
4. Що основний шлях передачі збудника - це безпосередній контакт тварин між собою (хворої та здорової) та перенос збудника від хворої до здорової тварини через посередника, в ролі якого найчастіше виступає людина, що випадково забруднилась виділеннями хворої тварини та мала контакт зі здоровою, а також - предмети догляду, інвентар, взуття та одяг, транспортні засоби та корми, в тому числі й харчові відходи.
5. Що збудник хвороби тривалий час може зберігати свою життєздатність поза організмом і в першу чергу в харчових продуктах заражених вірусом АЧС (наприклад: в копченій шинці - до 5 місяців).
6. Що холод (заморожена свинина) - всього лиш консервує збудника (продукт залишається небезпечним для свиней після розморожування).
7. Що виявивши хвору тварину (не стандартна поведінка) чи труп свині в природному середовищі необхідно негайно сповістити про це лікаря ветеринарної медицини та вжити заходів, щодо унеможливлення контакту із виділеннями хворої тварини.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Червень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5