Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

Особливості фітосанітарного стану посівів та зберігання рослинної продукції

 На більшій частині території Івано-Франківщини погодно-кліматичні умови, що склались у січні (аномально теплі температурні показники, місцями тумани таvfbfg5634ytfrttrrr5544 утворення льодяної кірки), негативно позначились на життєздатності мишоподібних гризунів.
 Вибірковими обстеженнями проведеними в базових і господарствах маршрутного обстеження встановлено, що чисельність гризунів на озимих зернових та ріпаку виявляли 1-2 на багаторічних травах 3-6 колонії на гектар. Нори в основному розміщенні з країв поля.
 Станом на 15.01.2020р. чисельність мишоподібних гризунів є нижчою ЕПШ та не несе загрози посівам. За даними спеціалістів загибель гризунів відбулось за рахунок проведених захисних обробок, затоплення опадами та утворення льодової кірки, що складає 30% особливо в низинах.
 Надалі розвиток та поширення мишоподібних гризунів залежатимуть від погодно кліматичних умов, сприятливе поєднання яких зумовлюватиме збільшення чисельності та шкідливості ссавців.
 У господарствах здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами озимих зернових, ріпаку та багаторічних трав.
Стан продукції рослинного походження. Огляд і аналіз овочевої продукції проведений фітосанітарними інспекторами (Богородчанського, Снятинського, Тлумацького районів) в підвальних приміщеннях показав, що картопля сортів «Слов´янка» та «Белла роса» які зберігаються в дерев’яних ящиках та контейнерах для продовольчих цілей уражені фітофторозом -3% мокрою гниллю - 2%, фомозом 2%. Столовий буряк сорту «Червона куля» уражений – 2% за розвитку хвороби 2%. Морква сорту «Королева осені» та «Шантане роял» зберігається насипом, уражена змішаною гниллю – 2%, за розвитку хвороби 2,5%. Капуста, яка зберігається на стелажах, виявлено ураження її сірою гниллю - 3%, за розвитку хвороби 4%, слизистим бактеріозом - 1% рослин за розвитку хвороби 2%.
 Подальший розвиток хвороб овочевих культур залежатиме від температурного режиму зберігання та вологості повітря в овочесховищах.
 Необхідно періодично оглядати овочеву продукцію і своєчасно видаляти зогнилі і висохлі екземпляри, а також посилити контроль за зберіганням продукції.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Жовтень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1