Головне меню

Подати звернення

По сусідству з Україною зареєстровано спалахи високопатогенного грипу птиці

 Згідно офіційної інформації Європейського Союзу, на території Польщі, Угорщини, Румунії та Словацької Республіки зареєстровані випадки захворювання на висопатогенний грип птиці.ertertertert4444444 Вище перераховані держави є по кордону сусідами України.
 Грип птиці – це особливо небезпечне захворювання, яке дуже швидко передається від хворої птиці до здорової та закінчується 100 % загибеллю.


 Хвороба швидко поширюється територією, особливо там, де є міграційні шляхи дикої перелітної птиці та можливість контакту її з домашньою птицею. До захворювання сприйнятливі усі види птиці. Грип птиці – не лікується.
 Важливо знати громадянам особистих селянських господарств!
 Щоб вберегти свою птицю та птицю своїх сусідів, потрібно обмежити вигул домашньої птиці щоб уникнути контакту з дикою перелітною (лебеді, гуси, качки) та синантропною (голуби, ворони, горобці та інші) птицею особливо на території районів, через які проходить міграційний шлях дикої перелітної птиці (Рогатинський, Галицький, Тисменицький, Тлумацький, Городенківський, Снятинський), та території районів, де наявні великі водойми, що може бути місцем перепочинку перелітної птиці в момент міграції.
 Важливо знати власникам птахівничих господарств!
 Щоб не допустити занесення захворювання на територію господарства, необхідно в період міграції дикої перелітної птиці посилити ветеринарно-санітарні заходи відповідно до «Ветеринарно-санітарних правил для птахівничих господарств і вимог до їх проектування». Корми зберігати у закритих приміщення (бункерах), щоб уникнути контакту його з іншою птицею.
 Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області випущено інформаційну листівку, яка буде розповсюджена серед населення (завантажити листівку можна за посиланням… - ЛИСТІВКА- Увага- пташиний грип)
 Якщо у Вас захворіла чи загинула птиця або Ви виявили загибель дикої перелітної птиці на водоймах - НЕГАЙНО повідомляйте спеціаліста ветеринарної медицини, який обслуговує дану територію, та/або  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за телефоном (0342) 51-13-89.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук