Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
На Тлумаччині скасовано карантинний режим щодо бактеріального в’янення кукурудзи
Головне управління Держпродспоживслужби в області повідомляє, що розпорядженням Тлумацької районної державної адміністрації від 15.08.2019 р. № 245 (на підставі подання державного фітосанітарного інспектора Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від 15.08.2019 р. № 60-09/6-023-01), керуючись ст. 33 Закону України «Про карантин рослин», скасовано карантинний режим щодо бактеріального в’янення кукурудзи на площі 321,95 га в с.Жуків Тлумацького району.
Довідково.
Бактеріальне в’янення кукурудзи або вілт (Erwinia stewartii (Smith) Dye) - типова судинна хвороба, яка уражує всі органи рослини - листя, стебла, корені, волоті, качани й насіння. Може проявлятися на рослинах в усіх фазах розвитку, але найпомітніша при ураженні проростків. Проростки в’януть, як при посухах; рослини світліють, жовкнуть, пізніше стають бурими, швидко всихають і гинуть.
При ранньому зараженні рослини затримуються в рості, в’януть, засихають, частково зберігаючи при цьому зелений колір листя. Більшість таких рослин гине в першій половині вегетації. Ті рослини, які не загинули, передчасно зацвітають, волоті швидко всихають, набираючи білого забарвлення. Качани або не утворюються зовсім, або насіння в них уражене. В місцях ураження, особливо на поперечному зрізі стебла, утворюються дрібні крапельки жовтого тягучого бактеріального слизу.
Шкодочинність бактеріального вілту значною мірою залежить від стійкості сорту і виду кукурудзи. Хворобою уражуються всі види кукурудзи: зубоподібна, кремениста, попкорн, але найбільше - цукрова. У країнах, де поширена хвороба, у роки епіфітотій на сортах цукрової кукурудзи втрати іноді сягали 80–100%, найбільше культура уражувалась у стадії проростків.
Збудник бактеріального вілту зберігається в насінні, у неперегнилих рослинних рештках і в тілі комах Chaetocnema pulicaria (блішка земляна кукурудзяна). У грунті збудник не зберігається. З огляду на відсутність на території України комах-переносників, єдиним джерелом зараження є насіння з внутрішньою інфекцією. Як свідчать дослідження, бактерії зникають із насіння кукурудзи через 200–250 днів зберігання за температури 8...15°С, і через 110–120 днів за температури 20...25°С.
Боротьба з бактеріальним вілтом здійснюється за допомогою використання стійких сортів і гібридів.
Останні новини
- Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Івано-Франківщини провели весняні розкопки на визначення стану перезимівлі шкідників
- Порядок видачі міжнародних сертифікатів
- Спеціалісти Держпродспоживслужби розповіли студентам Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу про шкоду тютюнопаління
- В Букачівській громаді обговорили особливості з особливості організації харчування в закладах освіти
Календар
Квітень 2025 |
