Головне меню

Подати звернення

В курячій грудинці з Польщі виявили сальмонелу

 До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF від 143333CXVDF56Y45DVEE листопада 2019 року № 2019.4005 та від 12 грудня 2019 року № 2019.4005-fur4 стосовно виявлення сальмонели в охолодженій курячій грудинці (відповідно до додатків RASFF № 2019.4005-fur4: заморожене м’ясо механічного обвалювання), експортованої з Польщі (виробник CEDROB S.A.№PL 14023901 WE) до окремих держав – членів ЄС, і в тому числі до України - ТОВ «ВІРТУС ТРЕЙД» (проспект Гагаріна, 112/13, м.Дніпро, Дніпропетровська область).

Читати детальніше...

В ЄС починають діяти нові правила щодо контролю за харчовими продуктами

 14 грудня 2019 року набрали чинності положення Регламенту ЄС 2017/625 («Регламент офіційного контролю»), які скасовують Регламенти (ЄС) № 854/2004ячявфівфівфі та 882/2004. Новий Регламент встановлює правила щодо офіційного контролю та дотриманням правил ланцюга поставок харчових продуктів, зокрема законодавства про харчові продукти та корми, а також стосовно правил охорони здоров'я тварин та рослин.

Читати детальніше...

Для директорів шкіл та завідуючих дошкільними закладами Снятинщини проведено навчання

 18 грудня 2019 року на базі Снятинського ліцею імені В.Стефаника спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужбиуваукаукук3333ауку в Івано-Франківській області провели навчання з директорами загальноосвітніх шкіл та завідуючими дошкільними навчальними закладами Снятинського району.
 Навчання проводилось на виконання Указу президента України №894/2019 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», розпорядження Кабінету Міністрів №1106 від 18 грудня 2018 року «Про затвердження плану пріоритетних дій Уряду на 2019 рік.» Головна мета навчання – довести до слухачів потребу та вимогу створення у закладах освіти безпечного середовища,організації здорового, раціонального та безпечного харчування учнів та вихованців, поширення знань і навичок здорового харчування.

Читати детальніше...

Як не зашкодити здоров’ю під час святкувань

 На Прикарпатті, як і в цілій Україні, перші зимові місяці року характеризується рядом численних свят, що супроводжуються рясними застіллями з великоюdefwewewwwwddfd3333 кількістю їжі та алкогольними напоями. Святкування новорічних та різдвяних свят за столом продовжуються зазвичай декілька днів підряд.

Читати детальніше...

Що необхідно знати про ботулізм

 В 2019 році на Івано-Франківщині було зареєстровано 7 випадків ботулізму, від яких потерпіло 9 осіб. Всі випадки виникли внаслідок вживання м’яснихrstyerterterwwwwwwwww344 консервів домашнього приготування (тушонок та паштетів).

Читати детальніше...

Гаряча лінія

Календар

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Пошук