Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Как правильно варикоз лечить

Підготовка до нового навчального року в умовах карантину

 Незабаром початок нового навчального року, і вже з 17 серпня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужбисимавав2242у2кквммкеей3335 в Івано-Франківській області в складі комісій при органах місцевого самоврядування розпочнуть комісійний огляд загальноосвітніх навчальних закладів області з метою визначення ступеню їх готовності до роботи в умовах адаптивного карантину.

 За наслідками комісійних обстежень готовність навчального закладу до початку нового навчального року буде засвідчуватись Актом готовності закладу освіти до нового навчального року, який підписують всі члени комісії.

 Заходи, спрямовані на запобігання ускладненню епідемічної ситуації в загальноосвітніх навчальних закладах, визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 30 червня 2020 року № 42 "Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)".

 Тож, які саме заходи безпеки мають бути передбачені в школах вже з 1 вересня?

  •  Перший день у школі буде без традиційного свята першого дзвоника, адже відтепер діє обмеження на проведення масових заходів.
  •  Вхід учнів до школи буде здійснюватись по розробленим маршрутам із задіянням усіх існуючих входів/виходів. Допуск до закладу батьків заборонено.
  •  На кожному вході мають бути обладнані місця для обробки рук антисептичними засобами, користуватись якими діти мають під наглядом персоналу школи.
  •  Перед початком роботи буде проводитись температурний скринінг всім працівникам, а учнів мають опитувати щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби.
  •  Усіх працівників закладу необхідно забезпечити 5-денним запасом засобів індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на  3 години роботи. Також передбачено проведення інструктажу для працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту.
  •  Учнів захисними масками мають забезпечити батьки. Захисні маски дітьми можуть не використовуватись під час проведення занять у навчальних аудиторіях, а от під час пересування приміщеннями використання масок є обов’язковим.
  • Збір використаних засобів індивідуального захисту має відбуватись в окремі відповідно промарковані контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами.
  •  Для полегшення організації двостороннього руху коридорами на підлогах має бути нанесена розмітка.
  •  В школах необхідно мінімізувати пересування учнів між навчальними кабінетами шляхом проведення занять впродовж дня в одній і тій самій аудиторії. Після кожного заняття необхідне провітрювання приміщення протягом 10 хвилин. Деякі уроки будуть проводитись на відкритому повітрі.
  •  Санітарні кімнати повинні бути забезпечені рідким милом, антисептичними засобами та паперовими рушниками (або електросушарками для рук).
  • Після проведення занять у кінці зміни/робочого дня забезпечити проведення вологого прибирання із дезінфекцією усіх поверхонь.
  • Медичні пункти мають бути забезпечені необхідним обладнанням та медикаментами.
  • Необхідно виділити окреме приміщення для тимчасової ізоляції учнів з ознаками гострої респіраторної хвороби.
  • Мультипрофільне харчування на період карантину забороняється (шведський стіл).
  • Відстань між столами має становити не менше 1,5 м, а розміщення за столом – не більше 4 осіб.
  • Чергування учнів в обідній залі не дозволяється, а от черговий вчитель має здійснювати заходи для попередження скупчення дітей перед входом до обідньої зали та в ній.
  •  Буфетна продукція має обов'язково мати індивідуальне пакування.
  • В місцях потенційного скупчення (біля лінії роздачі, буфету) має бути нанесене маркування для дотримання дистанції під час перебування у черзі.
  •  Миття столового посуду, розносів необхідно здійснювати з обов’язковою дезінфекцією.
  • Столові прибори, розноси не можуть бути у вільному доступі для відвідувачів їдальні.
  • Працівники їдальні, які видають страви або здійснюють розрахунок, повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту.

До початку роботи всі працівники харчоблоку повинні пройти медичний огляд згідно вимог наказуМОЗ України № 280 від 23 червня 2020 року "Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівниками окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб".

Обов’язковою вимогою є проведення лабораторних досліджень води питної централізованого водопостачання на відповідність вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками.

 Дотримання усіх вище зазначених вимог сприятиме запобіганню ускладнення епідемічної ситуації в організованих дитячих колективах.

 

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Вересень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4