Головне меню

Подати звернення

На Прикарпатті - випадок харчового отруєння дітей

 За інформацією Яремчанської міської лікарні, встановлено випадок захворювання на кишкову інфекцію серед дітей, які прибули в Івано-Франківську область наotruyennyaerertee5555 відпочинок у складі дитячої групи до приватної садиби ПП «У Мирона», що знаходиться у м. Яремче.


 17 дітей та 2 вихователів із Запоріжжя приїхали 26 травня цього року, а вже ввечері 27 травня трьом дітям стало погано. Наступного дня, 28 травня до інфекційного відділення Яремчанської міської лікарні було госпіталізовано 4 дітей.
 В усіх хворих встановлено попередній діагноз "гострий гастроентероколіт". Стан хворих розцінювався як задовільний, середнього ступеня важкості, скарги були на загальну слабкість, t 37,5-38 С°, пронос 1-2 рази на добу, нудоту, блювоту, болі в животі.
 В Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області створена комісія з розслідування факту отруєння. В ході санітарно-епідеміологічного обстеження закладу встановлено, що відпочинок дітей проводився згідно з цивільно-правовою угодою між власником садиби та керівником дитячої на послуги проживання та харчування дітей.
Не зважаючи на численні інформування Головного управління Держпродспоживслужби в області, даний заклад не був включений до переліку дитячих відпочинково-оздоровчих закладів Івано-Франківської області.
 Керівники дитячої відпочинкової групи та власники садиби не попередили органи місцевого самоврядування за 10 днів про заїзд дітей. Власник садиби не зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів. Обстеження закладу перед заїздом дітей не проводилось.
 В ході епідобстеження відібрано проби води, змиви на вміст патогенної мікрофлори.
Головне управління Держпродспоживслужби в області готує наказ про проведення позапланової перевірки приватної садиби «У Мирона». За результатами перевірки будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства, готуються матеріали для передачі в правоохоронні органи.

 Шановні керівники, власники, організатори літніх дитячих таборів, інших закладів оздоровлення та відпочинку дітей.
 Звертаємо Вашу увагу на те, що Ви несете персональну відповідальність за безпеку та якість перебування дитини у закладі, за її здоров'я та самопочуття!
 Вимоги до організації відпочинку однакові для всіх видів таборів і передбачені цілою низкою нормативних документів.
 Шановні батьки! Задля безпеки Ваших дітей просимо цікавитись, куди Ви відправляєте Ваших дітей. Заклад відпочинку та оздоровлення для дітей має мати відповідну акредитацію, бути обстеженим та мати погодження на початок роботи від обласної акредитаційної комісії.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук