Головне меню

На Снятинщині відбулось навчання з питань дотримання гігієнічних вимог щодо безпечності продуктів птахівництва

  17 січня 2018 р. на Снятинщині спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Головногоук76ваіпегzzzz управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, Івано-Франківської державної регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено семінар-навчання для уповноважених осіб, які забезпечують державний контроль за дотриманням необхідних гігієнічних вимог щодо гарантування безпечності готових харчових продуктів птахівництва на бійнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса птиці.


  Учасникам семінару доведено вимоги європейського законодавства, щодо виробництва продукції тваринного походження (регламенти ЄС 178/2002, 852/2004, 853/2004, 854/2004,882/2004 та інші), мікробіологічні критерії оцінки продукції птахівництва; звернено увагу на дотримання операторами ринку харчових продуктів гуманного поводження з птицею в процесі транспортування та забою, на проведення передзабійного огляду птиці та проведення ветеринарно-санітарної експертизи, поводження з недоброякісною продукцією і з побічними продуктами тваринного походження, а також на вимоги до ведення документації уповноваженими особами - лікарями ветеринарної медицини.
  Окрім згаданого, розглянуто питання виконання Загальнодержавної програми моніторингу залишків ветеринарних препаратів та інших забруднювачів в області у відповідності до директиви ЄС 96/23; опрацьовано порядок дій при отриманні позитивних результатів.
  Теоретичний матеріал було закріплено шляхом проведення практичних занять по відбору зразків для лабораторних досліджень.

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ