Головне меню

Відбулась міжнародна конференція з питань створення системи контролю на основі оцінки ризиків у молочному виробництві

 Нещодавно в Києві відбулася друга міжнародна конференція з питань створення та вдосконалення в Українікуек65756па456 сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному виробництві, в якій взяли участь представники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

  Організаторами конференції стали: швейцарсько-український проект «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» ( Проект з безпечності молока) та Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

  Головною метою конференції стало підвищення обізнаності зацікавлених сторін про систему контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків та важливості використання найкращих практик для виробництва безпечних молочних продуктів, а також прагнення створити платформу для обміну знаннями та інформацією про різні аспекти молочного сектора.
 Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа наголосив на важливості діяльності проекту: «Швейцарсько-український проект комплексно охоплює виклики і проблеми молочної галузі України: удосконалює законодавство молочного сектору, проводить тренінги і семінари для представників Держпродспоживслужби, налагоджує роботу між виробниками і переробниками молока».
  Під час конференції розглядалися питання розвитку молочного бізнесу в Україні, вимоги нового харчового законодавства України, особливості ризик-орієнтованої системи контролю за безпечністю харчових продуктів у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні, найкращі практики під час виробництва та переробки молока, антимікробна резистентність, резистентність до антибіотиків тощо.
 Після кожної тематичної сесії відбувалися панельні дискусії, де учасники мали змогу задати запитання спікерам і спільно обговорити найбільш актуальні питання: практичні кроки Держпродспоживслужби щодо впровадження положень Закону України про державний контроль, категоризація підприємств за ступенем ризику, підвищення безпечності та якості сирого молока, важливість співпраці постачальника сирого молока та молокопереробного підприємства, шляхи покращення безпечності та якості молока, яке виробляється в особистих селянських господарствах, глобальний рівень та світовий план дій щодо антимікробної резистентності та резистентності до антибіотиків.