Головне меню

Нарада щодо актуальних питань державного нагляду у сфері санітарного законодавства днями відбулась у Держпродспоживслужбі України

  27-28 вересня 2017 року у Держпродспоживслужбі України відбулася нарада «Актуальні питання здійсненняlap3 державного нагляду у сфері санітарного законодавства», у якій взяли участь начальники управлінь державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та місті Києві, а також представники центрального апарату Держпродспоживслужби.

 Перед присутніми виступив Голова Держпродспожислужби Володимир Лапа, який зазначив, що перед Держпродспоживслужбою в сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства стоїть багато завдань і, насамперед, профілактика гострих кишкових захворювань, організація контролю дошкільних та шкільних навчальних закладів. На переконання Голови Держпродспоживслужби така робота повинна проводитися у тісній комунікації та взаємодії зі всіма відповідальними органами влади.
 На нараді були розглянуті питання щодо особливостей здійснення державного нагляду (контролю) у сфері санітарного законодавства в сучасних умовах, про надання адміністративних послуг, організацію та проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень та експертизи під час здійснення державного нагляду (контролю).
 Учасники наради підбили підсумки оздоровлення та відпочинку в 2017 році й підготовки до нового навчального року, а також було проаналізовано стан проведення санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів і групових харчових отруєнь.
 Про організацію та проведення санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів гострих кишкових інфекцій в Івано-Франківській області присутніх ознайомив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський.
 Доповідач висвітлив не лише причини виникнення спалахів, проведені заходи по їх виявленню, локалізації і ліквідації та участь в обстеженні довкілля Івано-Франківської Регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, а й зазначив труднощі, які мали місце в ході розслідування та прийняття заходів адміністративного впливу. Присутнім було представлено власні напрацювання Управління – методичні рекомендації «Тимчасовий алгоритм дій при розслідуванні випадків харчових отруєнь і спалахів кишкових інфекцій» з додатками.
 Колеги вподовж двох днів мали змогу поспілкуватися з актуальних питань, обмінятися досвідом роботи.

lap1lap2

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Календар

Листопад 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2