Головне меню

Групове отруєння на Верховинщині розслідується Держпродспоживслужбою

  25 липня 2017 р. о 7 год. 15 хв. до Управління Держпродспоживслужби у Верховинському районі надійшло111паіва3ук6нлш повідомлення від головного лікаря Верховинської ЦРЛ про поступлення потерпілих з підозрою на харчове отруєння.
 До Верховинської ЦРЛ 25 липня 2017 року о 1 год. ночі поступило 13 чоловік.
 Симптоми: пронос,блювота,біль у животі та загальна слабкість.
 Стан потерпілих середньої важкості.


  Потерпілі - громадяни Німеччини (4 особи), Польщі (7 осіб) та України (2 особи). З них - 7 дітей та 6 дорослих.
 Вікова категорія потерпілих: 1989 р.- 1 особа; 1993 р .- З особи; 1994 р. - 1 особа; 1999 р. - 2 особи; 2000 р. - 1 особа; 2003 р. - 1 особа; 2004 р. - 2 особи; 2005 р. - 2 особи. Всі вони відпочивали в готельно-відпочинковому комплексі «Сяйво Карпат», що в селі Красноїлля Верховинського району.
 В ході опитування було встановлено, що напередодні, 24.07.2017 р., вони вживали в їжу пюре картопляне, салат овочевий, м'ясну котлету, яйця варені, суп з капустою, персики, кавуни.
 Станом на 25 липня 2017 р., зі слів власника, в садибі відпочиває 121 чоловік (3 групи ).
 З метою проведення епідрозслідування даного випадку групового харчового отруєння, відповідно до Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від 25.07.2017 р. № 141 «Про проведення епідеміологічного розслідування», створено робочу групу, котра проводить визначений законодавством комплекс необхідних заходів.
 Про результати розслідування громадськість буде проінформовано.

 

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Календар

Вересень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30