Головне меню

На Прикарпатті черговий випадок ботулізму

  З початку року у Івано-Франківській області зареєстровано третій випадок ботулізму,12efrwe342342 що виник внаслідок вживання м`ясного паштету домашнього приготування.
  Потерпіла мешканка смт. Рожнятів захворіла 13 липня, проте за медичною допомогою в Рожнятівську ЦРЛ звернулася 17 липня, звідки була переведена в реанімаційне відділення обласної інфекційної клінічної лікарні з діагнозом ботулізм. Причиною зараження став паштет домашнього приготування. Спеціалісти Рожнятівського відділу ГУ Держпродспоживслужби в області провели комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.
  Довідково : ботулізм – небезпечне токсико-інфекційне захворювання, що викликається паличкою ботулізму та протікає з ураженням нервової системи.
  Захворювання виникає тоді, коли в організм потрапляє харчовий продукт, вода або аерозоль, заражений ботулотоксином – речовиною, яку виробляє паличка ботулізму. Без використання сучасних методів лікування ботулізму летальні наслідки складають до 30-60%.
  Збудник ботулізму дуже поширений в природі і тривалий час може бути присутнім у ґрунті. Потрапивши з ґрунту або води на харчові продукти, збудник в умовах відсутності кисню починає активно розмножуватися і виділяти токсин – ботулотоксин, що є сильною отрутою.
  Як правило, ботулотоксин накопичується в консервах домашнього приготування в герметично закритій тарі, оскільки в домашніх умовах неможливо домогтися повного знищення збудників ботулізму.
  Тому з метою профілактики отруєнь консерви, солону і копчену рибу, ковбаси необхідно зберігати при температурі не вище 8-10° С і за жодних умов не вживати в їжу консерви, якщо кришка банки хоч трохи піднялася.

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ