Головне меню

Відбулося навчання державних інспекторів з питань експорту української яловичини до країн Європейського Союзу

   У зв’язку із здійсненням комплексу заходів щодо підготовки українських підприємств з переробки яловичини,12fe23def6 з метою отримання ухвалення щодо експорту української яловичини до країн Європейського Союзу, 26 червня 2017 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби у Вінницькій області відбувся семінар-навчання для державних інспекторів на тему «Система управління безпечністю харчової продукції на базі вимог європейського законодавства».

   В семінарі взяли участь державні інспектори Держпродспоживслужби обласних і районних управлінь, а саме : Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей.

  Катерина Онул, радник з питань харчового законодавства Проекту WBG «Реформування інвестиційного клімату в Україні» та Віталій Башинський представник даного проекту, звернули увагу на базове законодавство операторів ринку харчових продуктів, характерні риси контролю в ЄС, на основні заходи, які необхідно здійснити на місцях щодо підготовки українських підприємств з переробки яловичини для експорту. Також наголосили на організації контролю на науковій основі, забезпеченні гігієни вздовж усього ланцюга, превентивному контролі та превентивному забезпеченні безпеки, своєчасному інформуванні всіх задіяних сторін про потенційні та наявні загрози (RASFF), прозорості ланцюга постачань- простежуваність з метою своєчасного відкликання.
За підсумками навчання інспектори одержали відповідні сертифікати.