Головне меню

Відбулось чергове навчання аудиторів з процедур, заснованих на принципах НАССР

  14 червня 2017року в м. Івано-Франківську відбулося продовження навчання аудиторів з процедур, заснованихsdftr52dtrtyryu4 на принципах НАССР в рамках програми Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні». З привітальним словом виступив керівник проекту Тоні Віл, який зазначив, що вдосконалення системи контролю за принципом « від лану до столу» це приведення законодавства України та системи контролю у відповідність до регуляторної політики та практики ЄС.
  У навчанні взяли участь представники Держпродспоживслужби Івано-Франківської та Чернівецької областей.


  Головна тема навчання – особливості розробки, впровадження та перевірок процедур, заснованих на принципах НАССР для продуктів нетваринного походження.
 Яна Добідовська, заступник керівника Проекту, старший радник з питань європейського законодавства та Юрій Оглашенний, експерт з НАССР та простежуваності, ознайомили аудиторію з вимогами ЄС до імпорту харчових продуктів нетваринного походження, з вимогами вітчизняного законодавства до харчових продуктів нетваринного походження, здійснення державного контролю.
Після кожної теми навчання відбувалися дискусії, під час яких учасники навчань мали змогу задати доповідачам і спільно обговорити найбільш актуальні питання.