Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Как правильно варикоз лечить

Обережно – картопляна хвороба! Корисні поради для споживачів

  Картопляна хвороба хліба – одне з найпоширеніших захворювань хліба, спричиняєтьсяkartq33 спорами картопляної (сінної) палички, які потрапляють у хліб разом з борошном. Ці спори гинуть тільки при температурі 130 градусів С. Найбільшого розвитку ці мікроорганізми досягають при температурі 35-40 градусів С. Тому хвороба найчастіше проявляється в літній період.
   Хліб, заражений картопляною хворобою, може накопичувати отруйні речовини і в їжу непридатний. До речі, зіпсований хліб може добряче зашкодити здоров’ю, спричинити харчове отруєння,, а систематичне споживання неякісного продукту може призвести до астматичних хвороб. До того ж, заражений хліб не можна викидати на смітник або годувати ним тварин. Спеціалісти радять його спалити, чи закопати, а місце, де він лежав, обробити оцтом.
  Картопляною хворобою заражається в основному пшеничний хліб, особливо більшої маси. Прискорюють цей процес низька кислотність та підвищена вологість виробів. Вражений хліб спочатку втрачає свій природний смак і аромат, потім з’являється своєрідний запах перестиглої дині або валеріани. У міру розвитку хвороби запах посилюється і набуває відтінок гниючих фруктів. М’якуш стає липким, при розломі спостерігаються слизові тягучі нитки, тому друга назва хвороби – «тягуча хвороба».
   В якості рекомендації пропонуємо виконувати наступні вимоги при купівлі та використанні хлібобулочних виробів:
- купувати хліб і хлібобулочні вироби на підприємствах торгівлі, де створені умови для зберігання даної продукції (провітрювані складські приміщення, торгові зали з кондиціонуванням повітря, спеціально обладнані полки або вітрини для реалізації хліба, булок, батонів);
- не купувати багато хліба про запас;
- зберігати хлібобулочні вироби в тканинних мішечках, а якщо температура повітря в квартирі вище 20 градусів С - то і в холодильнику;
- якщо на розрізі хліб викличе у вас сумніви - не їжте його, зверніться в магазин, де ви його купили.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук