Головне меню

Маркування «без ГМО» : що має знати споживач

  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області доводить до відома виробників борошно-круп’яного,gmo12 хлібопекарного, кондитерського виробництв про те, що у вересні 2015 року набрав чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
 Згідно статті 39 Закону «Вимоги до маркування харчових продуктів», у разі наявності у харчовому продукті генетично модифікованих організмів (ГМО), якщо їх частка у харчовому продукті перевищує 0,9 відсотка в будь-якому інгредієнті харчового продукту, що містить, складається або вироблений з генетично модифікованих організмів, маркування харчового продукту повинно включати позначку "з ГМО".

 Оператор ринку за бажанням може включити до маркування позначку "без ГМО". В такому випадку відсутність ГМО у харчовому продукті має бути підтверджена відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.
 В структурі Держпродспоживслужби області діє Івано-Франківська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини, яка акредитована відповідно до вимог ДСТУ ІSО\ІЄС 17025:2006р. в сфері виявлення генетично-модифікованих організмів (ГМО).
 Лабораторія проводить випробування сировини рослинного походження, харчових продуктів за вмістом ГМО (проводить якісне та кількісне визначення ГМО та їх похідних). З приводу проведення досліджень звертайтесь за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Берегова,24, тел.4-24-18.

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Календар

Листопад 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2