Головне меню

Про запровадження державного регулювання цін на основні споживчі товари з 01 січня 2017 року

  З метою забезпечення контролю за дотриманням законодавства про державне регулюванняbjhbjhb76f цін на основні споживчі товари Головне управління Держпродспоживслужби повідомляє, що Постановою «Про реалізацію пілотного проекту щодо тимчасового обмеження застосування постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. №1548 та постанови Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 р. №1222» від 22 вересня 2016 року № 656 Уряд запровадив пілотний проект щодо ціноутворення на товари та послуги у галузі виробництва й реалізації продовольчих товарів.
  Пілотний проект передбачав скасування цінового регулювання на продовольчі товари з 1 жовтня 2016 року на три місяці, протягом яких відбуватиметься ретельний моніторинг цін.
  З 1 жовтня протягом трьох місяців вивчалася динаміка цін, та за результатами моніторингу Уряд ухвалить рішення про скасування, обмеження або поновлення такого регулювання.
  Одночасно нагадуємо, що дія пілотного проекту закінчилася і з 01 січня 2017 р. діє державне регулювання цін на основні споживчі товари відповідно до вимог розпорядження Івано-Франківської ОДА від 15.10.2009р. № 615 «Про упорядкування положень розпоряджень голови облдержадміністрації щодо регулювання цін на продовольчі товари», яким встановлено для всіх субʼєктів господарювання :
1. граничний рівень рентабельності при виробництві:
1.1. борошна вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного в розмірі 5 відсотків;
1.2. хліба вагою більше як 500 гр. простої рецептури, без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів:
- з борошна пшеничного вищого сорту в розмірі 8 відсотків;
- з борошна пшеничного першого,другого ґатунку та суміші борошна пшеничного, борошна житнього, хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків в розмірі 5 відсотків.
2. граничний рівень торговельних (постачальницько-збутових) надбавок без врахування витрат з їх транспортування у міжміському сполученні в розмірі на:
2.1. хліб – 10 відсотків;
2.2. борошно, макаронні виробів, крупи, цукор, яловичину,свинину, м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сметану, сир, масло вершкове,олію соняшникову, яйця курячі – 15 відсотків.

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ