Головне меню

Подати звернення

Моніторингові обстеження закладів громадського харчування і продовольчої торгівлі на Коломийщині

 На виконання розпорядження міського голови у грудні 2016 року в місті Коломия проведеноrwe4sdrf моніторингові обстеження закладів громадського харчування і продовольчої торгівлі міста з метою перевірки дотримання ними вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів.
 До складу робочої групи були залучені державні інспектори управління Держпродспоживслужби м. Коломиї, працівники відділу державної установи «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України», представники відділу економіки та муніципального розвитку і відділу інформаційної політики міської ради.

 Протягом місяця обстежено 66 об’єктів громадського харчування та 6 об’єктів торгівлі. Перевірено наступне : стан благоустрою територій навколо закладів, стан водозабезпечення, каналізування, умови дотримання особистої гігієни працівниками закладів, наявність миючих та дезінфікуючих засобів, наявність санітарного одягу, особистих медичних книжок, допуску до роботи та проходження медичного огляду, поточність технологічного процесу, терміни та умови зберігання і реалізації продукції, наявність супровідних документів тощо.
За результатами обстежень всім власникам, керівникам, відповідальним особам суб’єктів господарювання вручено під особистий підпис письмові рекомендації, надано роз’яснення та пропозиції щодо усунення виявлених порушень, а також наголошено щодо обов’язковості дотримання правил поводження з харчовою продукцією, профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь, недопущення реалізації небезпечної, фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції, запобігання виникненню отруєнь сурогатним алкоголем.
 Слід зазначити, що робоча група не була допущена до обстеження власниками 3-х закладів громадського харчування міста.
 Управління Держпродспоживслужби м. Коломиї вкотре наголосило операторам ринку про їх відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства в межах діяльності, яку вони здійснюють, згідно ст.64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

1d3s2dfsd333ddv45fgd

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук