Головне меню

Епідситуація в області під контролем

  Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській областіadmin222
проаналізовано епідситуацію, що склалася в області протягом 2016 року, і встановлено, що має місце тенденція до росту рівня захворюваності на гострі кишкові, респіраторні вірусні інфекції, сальмонельоз, гастроентероколіти, шигельоз (дизентерія), гострий гепатит А.

   Особливо неблагополучна ситуація щодо масових харчових отруєнь серед жителів та гостей нашої області.
  З метою недопущення виникнення харчових отруєнь, працівниками Держпродспоживслужби протягом року проводилась просвітницька робота: власникам закладів громадського харчування направлялись листи, пам’ятки, проводились виступи по радіо, телебаченню, публікувались матеріали в друкованих та інтернет-виданнях.


  У вересні п. р. направлено інформацію щодо епідситуації в області голові Івано-Франківської ОДА.
З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими спалахами гострих кишкових інфекцій серед населення, а також на виконання законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб» головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення дано вказівку :
-заслухати дане питання на засіданнях комісій з ТЕБіНС в містах і районах області;
-при міськвиконкомах та райдержадміністраціях створити робочі групи для обстеження закладів торгівлі та громадського харчування на предмет дотримання вимог чинного законодавства, до складу яких ввести представників органів виконавчої влади (місцевого самоврядування), Держпродспоживслужби, громадськості, інших зацікавлених установ та організацій;
-впродовж жовтня-листопада поточного року обстежити заклади торгівлі, громадського харчування щодо виконання вимог чинного законодавства ; наданням пропозицій по покращенню роботи зазначених закладів;
-постійно проводити санітарно-просвітницьку роботу щодо профілактики харчових отруєнь.
Інформація про проведені заходи щомісячно до кінця 2016 року подаватиметься до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області для аналізу, узагальнення та прийняття відповідних заходів.

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Календар

Листопад 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2