Головне меню

Подати звернення

Про результати здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства під час оздоровчої кампанії-2016

  За даними територіальних управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області протягом липня поточного року було відкрито 19 закладів оздоровлення та відпочинку, (заміських – 10, санаторного типу – 5, дитячих центрів -1), 3 - наметових містечка.
  Від початку оздоровчої компанії отримали послуги в закладах оздоровлення та відпочинку понад 16448 дітей, у тому числі у закладах оздоровлення – 5237. дітей, у закладах відпочинку – 11211 дітей.111489
  З початку оздоровчої компанії посадовими особами територіальних органів Держпродспоживслужби проведено 121 обстеження дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей.
Порушення вимог санітарного законодавства встановлено у 38 закладах.


  Основні порушення, які було встановлено під час обстежень закладів: невідповідність вимогам санітарного законодавства питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками, показників безпеки харчування, порушення вимог до утримання територій, порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, відсутність супровідних документів, що підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, порушення маркування, технології приготування страв, організації питного режиму, відсутність або недотримання двотижневого перспективного меню, порушення правил зберігання харчових продуктів, порушення умов постачання харчових продуктів та продовольчої сировини, умов транспортування тощо.
З початку оздоровчого сезону було відкрито 12 закладів оздоровлення, які надавали послуги з оздоровлення та працювали впродовж зміни 21 добу і більше, в яких перебувало 5237 дітей.
 Для організації надання медичної допомоги дітям в закладах оздоровлення наказами управлінь охорони здоров’я при облдержадміністраціях відповідних адміністративних територій було затверджено перелік лікувально-профілактичних закладів, закріплених за заміськими закладами оздоровлення та відпочинку. За даними територіальних органів Держпродспоживслужби всі стаціонарні заклади оздоровлення укомплектовані медичними працівниками.
  Залишається проблемним питання забезпечення повноцінного харчування. Виконання норм харчування практично виконувалося і в середньому складало у закладах оздоровлення – 100 %, у закладах відпочинку на базі загальноосвітніх навчальних закладів – 91%.
За даними лабораторних досліджень, відхилення по калорійності від меню-розкладів зареєстровано у 1,4% проб, бактеріальне забруднення готових страв встановлено у 0,4% проб. Питома вага змивів з обладнання, інвентарю, рук та санітарного одягу кухарів закладів оздоровлення, у яких виявлено умовно патогенну мікрофлору, становила 2,4%.
  З метою оцінки якості питної води проведено 372 досліджень проб питної води за мікробіологічними та 417 - за санітарно-хімічними показниками, з них показник відхилень за мікробіологічними показниками склав 13,7%, за санітарно-хімічними показниками – 4,6%. Також досліджено 25 проб води відкритих водойм за мікробіологічними показниками, з них показник відхилень склав 0% .
  Посадовими особами Держпродспоживслужби на адресу керівників закладів оздоровлення та відпочинку надано 32 розпорядження щодо приведення зазначених об'єктів до вимог санітарного законодавства.
  З метою підвищення санітарно-освітніх знань було проведено 22 лекції, 126 бесід, підготовлено 12 публікацій в пресу, 2 виступи по радіо та 4 по телебаченню. Спільно з управліннями охорони здоров'я, освіти і науки, у справах сім'ї і молоді з метою збереження здоров'я та формування здорового способу життя серед дітей проведено 16 нарад, 15 семінарів та 11 колегій, за результатами яких підготовлено 14 наказів та 32 розпорядження.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук