Головне меню

До уваги операторів ринку

   До відома операторів ринку, які здійснюють виробництво, реалізацію, та/або обіг харчовихfood01
продуктів, щодо забезпечення дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»:
 - з 20.09.2016 року набирає чинності розділ VII «Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами» (статті 40 - 51) Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»
   Згідно вимог статей 40-51 цього Закону оператори ринку зобов’язані дотримуватись гігієнічних вимог до потужностей, до приміщень, де обробляються або переробляються харчові продукти, до рухомих та / або тимчасових потужностей, до транспортних засобів, до обладнання та інвентарю, дотримання гігієнічних вимог, щодо постачання води, до персоналу потужностей, який працює у зоні поводження з харчовими продуктами, до харчових продуктів, до пакування харчових продуктів, дотримання гігієнічних вимог під час термічної обробки харчових продуктів.


   Оператори ринку в разі недотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів щодо гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу, у тому числі допущення до процесу виробництва та/або обігу харчових продуктів осіб, які мають протипоказання до роботи з харчовими продуктами і присутність яких на робочому місці може спричинити виробництво та/або обіг небезпечних харчових продуктів тягне за собою накладення штрафу :
- на юридичних осіб - у розмірі від п’яти до восьми мінімальних заробітних плат;
- на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від двох до п’яти мінімальних заробітних плат;

Пошук

Вхід

Гаряча лінія

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Календар

Липень 2018
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5