Головне меню

Подати звернення

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Самое современное лечение грыж

На Прикарпатті посилено контроль за організацією харчування в закладах освіти

 На виконання Указів Президента України від 25.05.2020 №195/2020 «Національна стратегія розбудови безпечного і здорового освітньогоredrtewfewww22222 середовища у новій українській школі» та від 07.12.2020 №894 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», доручення Прем’єр-міністра України за результатами селекторної наради за участю дружини Президента України О.Зеленської з питань реформування системи шкільного харчування від 14.12.2020 року №50773/0/1-20, в Івано-Франківській області посилено контроль за організацією харчування дітей в закладах освіти області.
Станом на 01.04.2021 року в області функціонують:
- 686 закладів загальної середньої освіти
- 288 закладів дошкільної освіти.
 Харчування організовано в 603 школах та 288 садочках. В поточному році організовано новий вид харчування - кейтеринг (коли готові страви постачаються в заклад освіти) в 10 школах та 1 садочку. Не організовано гаряче харчування в 83 школах. Підготовлено листи головам територіальних громад, які будуть направлені протягом квітня, щодо переліку шкіл, в яких відсутнє гаряче харчування та необхідності організації гарячого харчування.
 Розпорядженням ОДА від 27.01.2021 року №13 затверджено «План заходів щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти області на 2021 рік», який доведено для виконання до районних та міських управлінь та відділів ГУ ДПСС області та органів управління освітою виконавчих комітетів міських, селищних, сільських рад. Дано доручення районним/міським управлінням (відділам) Головного управління Держпродспоживслужби області щодо посилення контролю за організацією харчування в закладах освіти області №ВН-05.2/231/20 від 29.12.2020р. Видано наказ ГУ №91 від 01.02.2021р. «Щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти області на 2021 рік».
 До всіх закладів освіти доведено нові нормативні документи, а саме: Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках у закладах освіти», «Методичні рекомендації щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти». Видано нову Постанову КМУ від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»,більшість положень якої вступають в дію з 01.09.2021р. Дана постанова протягом ІІ кварталу буде доведена до відповідальних осіб з організації харчування дітей.
 Протягом першого кварталу 2021 року спеціалістами управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено семінари-навчання в усіх 62 новостворених територіальних громадах області з відповідальними особами за організацію харчування в закладах освіти стосовно створення належних умов для організації харчування дітей в освітніх закладах, в тому числі щодо введення в дію Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.
 Спеціалістами Держпродспоживслужби проведено нарад з питань НАССРу у 56 школах та у 49 садочках, щодо дотримання гігієнічних вимог у 58 школах та у 57 садочках, з керівниками освітніх закладів, постачальниками харчової продукції та працівниками харчоблоків навчання у 62 школах та у  50 садочках з питань впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, навчань у 108 школах та у 66 садочках щодо дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів.
 Надано консультації щодо запровадження системи НАССР у 307 школах та у 165 садочках, з питань дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів у 440 школах та у 186 садочках.
Систему НАССР впроваджено у 445 харчоблоків шкіл із 599 (75%) в тому числі в березні 15%, у 245 харчоблоків садочків із 287 (89%) ,в тому числі в березні 20%.
 Згідно річного плану роботи у сфері санітарного законодавства в першому кварталі 2021 року проведено 29 планових заходів державного нагляду у закладах освіти. Перевірено18 шкіл та 11 садочків. Порушення вимог санітарного законодавства виявлено у 26 перевірених закладах, що склало 90%. Видано 26 приписів.
 Окрім того, на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 01.10.2021 №40286/1/1-20 з урахуванням п.9 Плану заходів з реформування системи шкільного харчування, затверджених розпорядженням КМУ від 05.08.2020р. №1008 проведено 20 позапланових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів у школах, порушення виявлені у 12 школах, що склало 60%. Складено 12 приписів.
 Заходи державного нагляду (контролю) проводились з лабораторно-інструментальними дослідженнями.
На харчоблоках освітніх закладів відібрано 145 проб харчових продуктів, з яких 5 не відповідали вимогам НД, що склало 3,4%:
 У 16 закладах загальної середньої освіти відібрано 123 проби харчових продуктів, з яких 3 не відповідали вимогам НД, що становить 2,4%, а саме :
- 69 проб сировини, всі зразки відповідали НД;
- 37 проб готових страв на калорійність, з яких 3 не відповідали, що становить 8%;
- 17 проб готових страв на мікробілогічні показники, позитивних не виявлено;
- 35 проб води питної (19) на мікробіологічні та (16) на сан-хім показники, не відповідало 4 проби по сан-хім показниках;
- 150 змивів на БГКП, з яких 3 не відповідали гігієнічним вимогам;
У 10 закладах дошкільної освіти відібрано:
- 12 проб сировини, з яких 1 не відповідав вимогам НД. (сметана «Селянська» 20% жиру, виробництва ТОВ «Богородчанський молокозавод» не відповідала вимогам ДСТУ, містила рослинні жири).
- 8 проб готових страв на калорійність, невідповідностей не виявлено;
- 2 проби готових страв на мікробіологічні показники, невідповідностей не виявлено;
- 20 проб питної води (10)на мікробіологічні та (10) на сан-хім показники, не відповідало 2 проби по сан-хім показниках.
- 100 змивів на БГКП, з яких 3 не відповідали гігієнічним вимогам.

За результатами проведених заходів державного нагляду (контролю):
- складено 26 приписів за порушення у сфері санітарного законодавства;
- складено 12 приписів за порушення у сфері законодавства про безпечність харчових продуктів;
- винесено 1 розпорядження про заборону обігу харчових продуктів;
- вилучено з обігу 101,6 кг сметани, 25 кг продукту сирного кисломолочного;
- накладено 3 штрафи на суму 408 грн.
- змінено фізичну особу підприємця, яка організовує харчування у школі.
В 2021 році всі заклади загальної середньої освіти перейшли на нові меню у відповідності до Санітарного регламенту. В І кварталі спеціалістами ДПСС розглянуто 569 шкільних перспективних меню з яких погоджено 511, що складає 89%, розглянуто 236 перспективних меню дитячих садочків, погоджено 221, що складає 93%, проаналізовано 275 меню-розкладів у школах, відхилення від норм харчування виявлено у 26 випадках, проаналізовано 100 меню-розкладів у ДНЗ, відхилення виявлено у 8 випадках. Дано вказівки щодо усунення виявлених порушень, які були усунені. Перевірено асортимент 37 шкільних буфетів, виявлено 1 порушення, заборонено обіг недозволених харчових продуктів.
Під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) у закладах загальної середньої освіти проводиться роз’яснювальна та санітарно-освітня робота з громадськими організаціями, батьками та учнями щодо нових вимог в організації харчування дітей, в тому числі дієтичного харчування. В І кварталі проведено: 22 наради, 63 семінари, 16 лекцій, 415 бесід, проведено 2 виступи та місцевому телебаченні стосовно нових вимог до організації харчування в закладах загальної середньої освіти, надруковано 2 статті в газетах, опубліковано 17 статей на веб-сайтах.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Соціальні посилання

free joomla extensions

Гаряча лінія

Вхід

Пошук

Календар

Жовтень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31