Головне меню

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net Как правильно варикоз лечить

На Прикарпатті зареєстровано 6 випадок отруєння грибами !

  У 2017 році в Івано-Франківській області зареєстровано 6 випадків отруєння грибами,  з них: 4 - уgribdf356nm Верховинському районі  та по 1 випадку - в Тисменицькому і Косівському районах.                                                                        Всі отруєння викликані їстівними грибами, які потерпілі неправильно готували (смажили без попереднього відварювання), а причиною одного випадку стало вживання потерпілим грибів у сирому вигляді.

  Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області застерігає усіх любителів тихого полювання в жодному разі не нехтувати основними правилами:

1. Збирайте в лісі тільки ті гриби, в яких ви точно впевнені, що вони їстівні.

2. Грибів, яких ви не знаєте, або тих, що викликають найменший сумнів, не варто брати взагалі.

3. Ніколи не збирайте і не вживайте в їжу переспілі, червиві, ослизлі гриби.

4. Не збирайте гриби вздовж автомобільних та залізничних шляхів, поблизу промислових підприємств та сміттєзвалищ.

5. Не вживайте грибів в сирому вигляді.

6. Перед вживанням обов'язково піддавайте зібрані гриби ретельній термічній обробці.  Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів (не менше трьох) у підсоленій воді протягом 30 хвилин.

7. Готові страви з грибів зберігайте в холодильнику в емальованому посуді, але не більше доби.

8. Не слід вживати грибні страви дітям, хворим із захворюваннями травної системи, особам похилого віку, вагітним та жінкам у період лактації.

9. Будь-яку заготівлю грибів на зберігання робіть тільки у відкритому посуді під марлею або папером.

10. Не купуйте на базарах суміші грибів у вигляді грибної ікри, салатів, пирогів з грибами чи інших виробів з подрібнених грибів.

11. Якщо після споживання грибів ви відчули загальне недомагання, слабкість чи помітили нездорові ознаки у своїх близьких (нудота, блювота, головний біль, галюцинації, біль у животі):

- негайно викликайте "швидку допомогу". До її приїзду промийте шлунок 1-2 л розчину марганцівки або сольового розчину, можна зробити очисну клізму. Пийте багато рідини.

- залишки грибів не викидайте. Їх аналіз допоможе лікарям швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.

 Ніякого самолікування! Бо чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг отруєння.

Гарячі новини

0304 n13 covid 19Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:

1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.

2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.

3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").

4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.

5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.

6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.

7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.

8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення

Гаряча лінія

Вхід

Пошук