Головне меню

В Держпродспоживслужбі розглянули питання організації навчання осіб, відповідальних за харчування дітей в дитсадках і школах

  5 вересня 2017 року в Головному управлінні  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській областіhkolarerrr проведено семінар-навчання начальників районних (міських) управлінь та  відділів щодо розробки тематики та проведення навчань з особами, відповідальними за організацію харчування дітей в дошкільних та шкільних навчальних закладах.

  В ході роботи йшлося про основні завдання Держпродспоживслужби щодо профілактики харчових отруєнь, інформування, осіб відповідальних за організацію харчування дітей в дошкільних та шкільних навчальних закладах щодо створення належних умов для харчування дітей та дотримання операторами ринку харчових продуктів гігієнічних вимог.

  До учасників було доведено вимоги до постачання харчової продукції та сировини в дошкільні та шкільні навчальні заклади освіти, обов`язки операторів ринку харчових продуктів згідно ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

  Окрім іншого, було детально проаналізовано гігієнічні вимоги до роботи кухні, шкільного буфету; посадові обов’язки осіб, відповідальних за організацію харчування дітей в дошкільних та шкільних навчальних закладах освіти, комірника, зав. харчоблоком, працівників кухні; санітарно-гігієнічні вимоги до харчоблоків (в т.ч. до устаткування), до організації харчування та ведення необхідної документації.

 Не залишились поза увагою питання здійснення лабораторного  контролю сировини та готової продукції, а також дотримання законодавства про захист споживачів при організації харчування в навчальних закладах

Семінар завершився дискусією та обговоренням проблемних питань.