Головне меню

Подати звернення

Робота з пестицидами – лише після отримання відповідного посвідчення!

   В умовах настання періоду масового застосування пестицидів для обробки сільськогосподарських 06.05.24. 1культур, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує: з метою недопущення негативного впливу на здоров'я людей та навколишнє природнє середовище, недопущення хімічного отруєння бджіл, керівники сільськогосподарських підприємств зобов’язані забезпечити дотримання правил та вимог під час застосування пестицидів та агрохімікатів.

  Серед найголовніших:
  - дотримання санітарних правил (завчасно повідомляти населення про заплановане застосування засобів захисту рослин, усі роботи із засобами захисту рослин слід проводити у вечірні та ранкові години в період відсутності льоту бджіл, дотримуватись зони санітарного розриву від населених пунктів тощо);
  - допуск до робіт з пестицидами лише тих осіб, які пройшли навчання і отримали посвідчення.
   Щоб отримати посвідчення про право роботи з пестицидами, керівникам сільгосппідприємств необхідно звернутись до Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з відповідними заявами щодо проведення навчання.
  За чотири місяці поточного року спеціалісти управління фітосанітарної безпеки провели навчання та тестування для 246 осіб з видачею відповідних свідоцтв і посвідчень на право роботи з пестицидами.
  Керівники сільськогосподарських підприємств, які допустили до робіт з пестицидами осіб без отримання відповідного посвідчення, несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Гаряча лінія

Календар

Пошук