Головне меню

Подати звернення

Випадки африканської чуми свиней фіксують в Полтавській та Кіровоградській областях

   Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, при 09.11.23 2дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу від трупів домашніх свиней різних вікових груп, що були виявлені в яру поблизу одного з населених пунктів Градизької селищної територіальної громади Кременчуцького району Полтавської області, Полтавською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено діагноз – африканська чума свиней (звіт про результати дослідження від 07.11.2023 № 003138 п.м./23).

  Додатково повідомляємо, що відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області, в одному з особистих селянських господарств Приютівської територіальної громади Олександрійського району Кіровоградської області також зареєстровано випадок африканської чуми у двох свійських свиней віком 6 місяців (звіт про результати дослідження від 07.11.2023 № 3199, № 3200 Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби).
  З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.
  В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції.
  Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

Гаряча лінія

Календар

Пошук