Головне меню

Подати звернення

В Дніпропетровській області зареєстрували випадки африканської чуми свиней

   Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській 06.11.23 1області, на території смт. Петропавлівка Синельківського району Дніпропетровської області (два осередки) та м. Дніпро Соборного району Дніпропетровської області зареєстровані випадки захворювання на африканську чуму свиней в господарствах індивідуальної (приватної) форми власності.

  При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу Дніпропетровською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС), відповідно до звітів про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 02.11.2023 № 003163 п.м./23 та від 02.11.2023 № 003168.
  З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій, рішенням яких затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.
  В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог Інструкції.
  Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней, рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

Гаряча лінія

Пошук