Головне меню

Подати звернення

Популярність фермерських господарств, що вирощують ягоди, на Прикарпатті зростає

 Популярність фермерських господарств, що вирощують ягоди, на Прикарпатті зростаєvcbbdsfdsssssffffsaa Останніми роками Україна переживає ягідний бум, зокрема і на території Прикарпаття зростають площі насаджень, насичується ринок, налагоджується експорт продукції, насамперед у країни Європейського Союзу.

Вирощування найбільш традиційних для Прикарпаття ягід через сезонне перевиробництво, створене, перш за все, дрібними виробниками. На сьогодні ринок, зокрема, європейський, породжує попит на все нові, ще вчора екзотичні, а сьогодні присутні скрізь, ягоди, що залишаються високоприбуткові. І, як сподіваються деякі учасники ринку, залишатимуться такими певний період.

Найбільш популярними ягодами, які вирощуються на Прикарпатті, є полуниця, малина, ожина, лохина, червона та чорна смородина. Крім того на ринку зустрічаються дикоросла чорниця, суниця та брусниця.

Вирощування ягід – сезонний бізнес. Найбільше їх купують у червні-серпні. Полуниця на продаж найбільш вирощують у червні. Малина найбільший прибуток фермерам приносить у липні-серпні.

Сьогодні лохина – одна з найдорожчих ягід. Крім того, лідер зі зростання кількості плантацій.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує: відповідно до українського законодавства всі оператори ринку, які займаються виробництвом харчових продуктів, в тому числі первинним виробництвом, яким являється вирощування ягід, повинні бути зареєстровані в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Дана реєстрація проводиться в територіальному органі компетентного органу Держпродспоживслужби за зверненням оператора ринку та є безкоштовною.

Крім того, оператор ринку бере на себе зобов'язання вирощувати та реалізовувати якісну та безпечну продукцію для здоров'я людей, а це передбачає проведення лабораторного контролю, в тому числі мікробіологічного.

Нагадуємо операторам ринку, що відповідно до державного законодавства фермерські господарства, які займаються вирощуванням та реалізацією харчових продуктів, підлягають державному контролю та нагляду і за його порушення несуть відповідальність.

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук