Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Контроль за цінами
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Чергування
- Звіти про роботу
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Онлайн приймальня
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend Amateur self fucking cock in arse solo gay sex Teen sex orgy young boys and gay naked swimming sex These Michigan www hd sex xxx com PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room curvy amateur ebony5 xxx rated videos free Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
На ринках Івано-Франківщини з’явилися в реалізації кавуни та дині
Основну небезпеку баштанних культур становить перевищення допустимого рівня вмісту нітратів. Нітрати – це солі азотної кислоти, найбільш поширена речовина у природі. Нітрати знаходять в ґрунті, воді, вони є хімічною складовою частиною рослин, продуктами обміну речовин в організмі людини і тварин. Люди зазнають впливу нітратів протягом усього свого існування. Однак у разі перевищення ступеня навантаження цих речовин на організм, вони можуть несприятливо позначатися на здоров’ї.
Ця проблема з’явилась внаслідок нераціонального застосування азотних добрив, порушення технології обробки сільськогосподарських культур.
Важливим елементом забезпечення гарантованої якості харчових продуктів є контроль за ними, в тому числі і за показниками вмісту у продуктах харчування нітратів. При цьому потрібно враховувати допустиму добову дозу нітратів, добове використовування продуктів, фоновий рівень нітратів в харчових продуктах. Допустима доза нітратів для людини становить 5 мг на 1 кг маси тіла, а в добовому раціоні харчових продуктів вміст нітратів не повинен перевищувати 450–500 мг/кг норми .
Згідно з Законом України «Про безпечність і якість харчових продуктів», власники рослинних продуктів, призначених для продажу на ринку, зобов’язані подати їх для дослідження в державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на ринку. Придатність рослинних продуктів до споживання людиною підтверджується експертним висновком лабораторії.
В разі, якщо у фруктах чи овочах буде виявлено перевищення норми вмісту нітратів, – їх заборонять продавати, а продавця змусять утилізувати небезпечну продукцію, але ми не можемо гарантувати якість того, що люди купують на так званих стихійних ринках.
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області подають наступні поради, котрі допоможуть споживачу поласувати продуктами у власне задоволення без небезпечних наслідків для здоров’я.
1. Ніколи не купуйте баштанні у тих наметах, які розташовуються уздовж автотрас, поблизу бензоколонок, на стихійних ринках. Кавун має властивість швидко вбирати в себе свинець, який міститься у вихлопних газах. Не варто робити покупку у тих продавців, у яких ягоди складені купами просто на землі.
2. Не соромтесь цікавитись у продавця на агропродовольчому ринку чи є експертний висновок про проведення ветсанекспертизи продукції, яка реалізується, та який результат дослідження.
3.Відмовляйтеся від пропозиції нарізати продукт.
4. Перш ніж подати кавун чи диню на стіл, їх потрібно ретельно вимити.
Будьте обачними, бережіть своє здоров’я та своїх близьких!
Гарячі новини
Враховуючи, що переважна частина працівників Держпродспоживслужби продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню коронавірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі:
1. Перед початком роботи помити руки з милом, висушити та обробити антисептиком для рук.
2. Дотримуватися безпечної відстані при спілкуванні, проведенні нарад, засідань, груповій роботі.
3. В кінці робочого дня проводити протирання поверхонь комп'ютера (клавіатура, "мишка").
4. Щоразу після користування дезінфікувати слухавку стаціонарного телефону, задіяні кнопки копіювальних та інших технічних пристроїв загального користування.
5. Ретельно слідкувати за утриманням в чистоті мобільних телефонів, а у разі необхідності передачі його третій особі забезпечити до та після використання його обробку антисептичною серветкою.
6. Звернути увагу на щільність розміщення працівників в кабінетах, за можливості тимчасово перерозподілити робочі місця.
7. Проводити провітрювання приміщень не рідше одного разу на годину, за можливості утримувати вікна частково відкритими.
8. Обов'язково залишати робоче місце на час обідньої перерви для проведення довготривалого провітрювання приміщення
Соціальні посилання
Останні новини
- До уваги споживачів та операторів ринку харчових продуктів – повідомлення системи RASFF
- Радіаційний фон на Івано-Франківщині в межах норми
- До уваги споживачів та операторів ринку харчових продуктів – повідомлення системи RASFF
- Оновлено вимоги до санітарно-хімічних показників питної води, яка централізовано подається населенню
Вхід
Пошук
Календар
Травень 2022 |
