Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Готуючись до Великодніх свят, пам’ятаймо про профілактику харчових отруєнь
Незабаром велике свято Воскресіння Господнього. В кожній прикарпатській церкві освятять пасхальні кошики, в яких обов’язково будуть паска, яйця, ковбаси, сир та масло. Крім того, в кожному домі готуються інші страви до великоднього столу.
Як провести святкові дні і уникнути харчових отруєнь – радять спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.
Закуповуючи харчові продукти – дотримуйтесь правил:
- не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються;
- не купуйте харчові продукти великими партіями, особливо ті, в яких короткий термін придатності до споживання;
- купуйте продукти в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку;
- не купуйте продукти сумнівної якості, «з рук», чи у місцях стихійної торгівлі;
- при купівлі фасованого харчового продукту зверніть увагу на цілісність упаковки, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також обов’язково на термін придатності харчового продукту.
При зберіганні харчових продуктів – зважайте:
- на етикетці харчових продуктів вказано умови їх зберігання, дотримуйтеся їх;
- продукти, які швидко псуються, зберігайте в холодильнику;
- сирі та готові продукти зберігайте окремо.
Готуючи продукти – пам’ятайте:
- перед початком приготування їжі завжди ретельно мийте руки з милом;
- переходячи з одного технологічного процесу на інший - обов’язково мийте руки;
- використовуйте окремі дошки та ножі для обробки харчових продуктів;
- дотримуйтесь технології приготування;
- не готуйте страви заздалегідь, пам’ятайте, що приготовлені страви не можна зберігати тривалий час;
- салати заправляйте безпосередньо перед їх вживанням, адже вони мають короткий термін придатності- не більше 3 годин;
- для приготування їжі використовуйте лише питну воду гарантованої якості;
- свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою;
- молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
- під час приготування м’яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу;
- не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, діарея, підвищення температури тіла, слабкість), не можна займатися самолікування, треба негайно звернутися за допомогою до закладу охорони здоров’я.
Календар
Січень 2025 |