Головне меню

Подати звернення

Застерігаємо споживачів: на ринку виявлено небезпечну дитячу іграшку

 Держпродспоживслужбою отримано інформацію щодо реалізації на території України небезпечної іграшки-конструктора «Неокуб», конструкція якої складенаddfvdfxxxxfff з однакових кулястих магнітів.                                                                             

Сьогодні десяткам дітей та підлітків була надана медична допомога від шкоди, завданої організму в результаті свідомого чи не свідомого ковтання деталей (елементів) даної іграшки.

Держпродспоживслужбою встановлено ознаки невідповідності зазначеної іграшки вимогам пунктів 33 та 34 та пунктів 3 та 4 додатку 2 Технічного регламенту безпечності іграшок.

Враховуючи вище зазначене, працівники Головного управління Держпродсоживслужби в Івано-Франківській області будуть проводити позапланові перевірки характеристик іграшок-конструкторів, в складі яких є деталі, зокрема магнітні елементи, які призводять до ризиків ковтання, удушення складними елементами такої продукції, та вжиття заходів щодо вилучення таких іграшок з обігу.

Доводимо до відома суб’єктів господарювання ринку дитячої іграшки, що відповідно до п. 6 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» визначено як обов’язок, негайно повідомляти про продукцію, яка ними розповсюджена та яка на підставі отриманої ними інформації становить ризики для споживачів (користувачів) не сумісні із загальною вимогою щодо безпечної продукції, в тому числі про вжиті заходи із забезпечення безпечності такої продукції.

Повідомлення про продукцію, яка не відповідає загальній вимозі щодо безпечності продукції, регламентується ст. 10 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції».

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук