Головне меню
- Головна
- Структура
- Нормативно-правова база
- Державний нагляд
- Діяльність управління
- Безпечність х-п та ветеринарія
- Фітосанітарна безпека
- Держсанепіднагляд
- Захист споживачів
- Реєстрація сільгосптехніки
- Робота у вихідні дні
- Плани роботи
- Звіти про роботу
- Чергування
- Кабінет охорони праці
- Кабінет цивільного захисту
- Кабінет енергоменеджменту
- Кабінет внутрішнього контролю
- Внутрішній аудит
- Державні закупівлі
- Публічна інформація
- Запобігання корупції
- Очищення влади
- Кадрова політика
- Звернення громадян
- Співпраця з громадами
- Пошук по сайту
- Анонси, оголошення
- Контактна інформація
Best pornstars Jamie Jackson, Tyler Nixon in Crazy Blowjob, Massage xxx clip Detention Clean Up XXX Home video of hot sex with Dasi West and her boyfriend PetiteHDPorn Tiny teen Janice Griffith fucked indian sex scandal hot desi gf fucked hard in style and riding on top of him indian cheating wife sucking husband friend in hotel room Anaar Beemar NueFliks India Porn Web Series xxx indian taboo sex move Sexy vadhina modda cheeke neighbour video xxx telugu sex
Святкуючи Різдвяні та Новорічні свята, пам’ятаймо про профілактику харчових отруєнь!
Для більшості з нас Різдвяні та Новорічні свята – це особливий час, який ми проводимо разом із сім’єю та друзями. Цьогоріч, враховуючи епідемічну ситуацію в країні, свята варто зробити ще більш родинними і провести їх у тісному колі близьких людей.
Кожна господиня захоче пригостити своїх рідних смачними домашніми стравами. Тож, щоб убезпечити себе від інфекційних захворювань і харчових отруєнь за святковим столом, варто скористатись наступними порадами.
Найперше – слід ретельно підійти до закупівлі харчових продуктів для святкового меню.
Не купуйте продукти завчасно, особливо ті, що швидко псуються. Не купуйте харчові продукти великими партіями, особливо ті, в яких короткий термін придатності до споживання.
Купуйте продукти в спеціалізованих магазинах або на агропродовольчому ринку. Не купуйте продукти сумнівної якості, «з рук», чи у місцях стихійної торгівлі.
При купівлі фасованого харчового продукту зверніть увагу на цілісність упаковки, маркування, умови його зберігання та реалізації, а також обов’язково, на термін придатності харчового продукту.
Дотримуйтесь правил зберігання харчових продуктів.
Неодмінно помістіть в холодильник м’ясо та м’ясні страви, рибу і морепродукти, молочні продукти, салати, кремові кондитерські вироби.
При цьому дотримуйтесь правил окремого зберігання та обробки сирих та готових продуктів, а також м’яса та овочів.
Завжди ретельно мийте руки з милом перед початком приготування їжі та при переході від одного технологічного процесу до іншого.
Дотримуйтесь технології приготування їжі та використовуйте лише доброякісні харчові продукти.
Не готуйте страви заздалегідь. Пам’ятайте, що приготовлені страви не можна зберігати тривалий час. Салати заправляйте безпосередньо перед їх вживанням, адже вони мають короткий термін придатності – не більше 3 годин.
Для приготування їжі використовуйте лише питну воду гарантованої якості.
Свіжі овочі та фрукти перед вживанням ретельно промийте проточною водою.
Молоко перед споживанням слід обов’язково кип’ятити, непастеризований сир використовувати для страв, які піддаються термічній обробці;
Під час приготування м’яса його потрібно добре проварювати та просмажувати, особливо вироби із фаршу.
Не залишайте страви зі святкового столу для споживання на наступні дні.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання (біль у животі, блювання, пронос, підвищення температури тіла, слабкість) одразу звертайтесь до лікувальних закладів!
Тож нехай ваші Новорічні та Різдвяні свята будуть незабутніми, і жодне харчове отруєння не стане на заваді щасливому святкуванню в сімейному колі.
Останні новини
- Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття провели семінари з питань дотримання санітарно-гігієнічних вимог під час організації харчування в закладах дошкільної освіти
- Про позапланові заходи державного нагляду у сфері санітарного законодавства за 11 місяців 2024 року
- Споживач має право на одержання повної інформації у сфері житлово-комунальних послуг
- Представники Держпродспоживслужби Прикарпаття та ЛНУВМБ ім.С.Гжицького обговорили питання підвищення кваліфікації ветеринарних лікарів