Головне меню

Подати звернення

Усі заходи державного нагляду Держпродспоживслужба проводить виключно в законодавчому полі

 Звертаємо увагу громадян, суб’єктів господарювання, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організаційккак5656пааваа3цвв та ЗМІ: Держпродспоживслужба Прикарпаття виконуючи функціональні повноваження у сфері профілактики інфекційних захворювань, в т. ч. COVID-19, керується цілим комплексом законодавчих та нормативно-правових актів, указами, дорученнями, рішеннями президента, прем’єр-міністра, постановами уряду, наказами профільного міністерства, протоколами комісій, положенням про Службу тощо.

 В умовах пандемії, на виконання постанов уряду, рішень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Головним управлінням проведено ряд організаційних заходів та заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання карантинних вимог. З кінця березня поточного року здійснюються моніторингові обстеження та позапланові перевірки, а також проводиться відповідна санітарно-освітня, роз’яснювальна робота серед населення та суб’єктів господарювання.

 Станом на 10 грудня 2020 року за весь період карантину Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснено 28825 моніторингових відвідувань закладів громадського харчування, торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчих ринків, перукарень та салонів краси та інших об’єктів. Виявлено 5332 порушення, що становить 18 %, видано 3814 приписів та пропозицій, складено 2228 протоколів про порушення санітарних та карантинних вимог, направлено 577 інформацій до органів місцевого самоврядування та 323 – до органів Національної поліції.

 Заходи проводяться за участю представників Національної поліції, органів місцевого самоврядування; неодноразово брали участь представники ЗМІ.

Пандемія, безперечно, зачепила усі сфери суспільного життя, негативно позначилась на економіці держави. Щоб витримати карантинні вимоги та обмеження, практично усім суб’єктам господарювання необхідно було переформатовувати свою діяльність.

 Однак частина представників бізнесу продовжує працювати з порушеннями санітарно-епідеміологічних норм, демонструючи спротив та негативні реакції щодо перевірок Держпродспоживслужби. Тож сьогодні мають місце анонімні скарги, зокрема представників сфери громадського харчування, на буцімто «неправомірні дії» посадових осіб Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

 Додатковим приводом для скарг стали заходи контролю Держпродспоживслужбою за дотриманням вимог «карантину вихідного дня». Адже за 6 вихідних днів працівниками Служби на Прикарпатті було перевірено 1595 закладів громадського харчування, виявлено 35 порушень, складено 28 протоколів, винесено 33 приписи, направлено 17 листів в органи місцевого самоврядування та 13 – до органів Національної поліції.

 З метою уникнення непорозумінь, відкритості і прозорості при проведенні моніторингових відвідувань, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області неодноразово закликало представників громадськості, суб’єктів господарювання, ЗМІ та громадян долучатись до участі в таких відвідуваннях, або повідомляти про порушення протиепідемічних норм.

 Тож вчергове повідомляємо: усі перевірки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводяться виключно в законодавчому полі; триватимуть вони щонайменше до закінчення карантину. Працюватимуть інспектори Держпродспоживслужби і під час так званих «зимових канікул» з 8 до 24 січня 2021 року.

 Одночасно наголошуємо: Служба відкрита до співпраці, готова надати необхідні роз’яснення, консультації щодо дотримання протиепідемічних правил та норм суб’єктам господарювання, представникам органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, засобів масової інформації та громадянам.

При виявленні на ваш погляд неправомірних дій з боку посадових осіб Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області – просимо подавати відповідні звернення із зазначенням конкретних прізвищ працівників та суб’єктів господарювання.

 Звертайтесь: до Національної поліції – тел. 102; на гарячу лінію Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області – тел. 0342-511389; за тел. 050-6702529, або до районних, міських управлінь, відділів (адреси та контактні телефони - за посиланням).

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук