Головне меню

Подати звернення

Оновлено рекомендації для роботи дитячих садочків під час карантину

 Оприлюднено постанову головного державного санітарного лікаря України № 55 з новими рекомендаціями щодо роботи дитячихbnvbnvbvvvvvgggg333 садків в умовах адаптивного карантину.

 З нововведень:

- дозволено проведення  культурно-виховних заходів (вистав, свят, концертів) за участю дітей однієї групи та за присутності одного з батьків/опікунів дитини (у масці) з розрахунку однієї особи на 5 кв. м площі приміщення, в якому проводиться захід, або території (якщо  на відкритому повітрі).

- заборонено запрошувати творчо-розважальні колективи та інших осіб, які не є співробітниками закладу.

Інші рекомендації лишаються в дії.

 Зокрема, працівники дитсадків перед роботою зобов’язані міряти температуру та працювати в масках.

Вихователі зранку приймають дітей від батьків на території закладу, але за межами будівлі. На вході у приміщення потрібно обробляти руки спиртовими антисептиками. Усі протиепідемічні заходи для дітей мають бути організовані в ігровій формі.

Також у закладах дошкільної освіти забороняється використання багаторазових тканинних рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом.

 Заборонено заходити у приміщення дошкільного закладу у вуличному взутті та проводити батьківські збори.

 Також рекомендовано розробити графік прогулянок та занять, щоб не допустити змішування груп, обмежити заняття та вправи, під час яких діти контактують між собою та використовують додатковий інвентар.

Працівники повинні регулярно мити руки з рідким милом або обробляти їх антисептиками що дві години та після відвідування громадських місць.

Кожні дві години працівники садків мають дезінфікувати поверхні. Також це необхідно робити після закінчення робочого дня.

Обов’язкові провітрювання приміщень щонайменше 15 хвилин перед відкриттям закладу та провітрювання кімнат (по черзі) впродовж дня.

З повним текстом постанови головного державного санітарного лікаря України від 22.09.2020 р. № 55 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» можна ознайомитись за посиланням.

 

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук