Головне меню

Подати звернення

Будьмо відповідальними: порушення протиепідемічних вимог призведене до зняття пом’якшувальних карантинних обмежень

 З початку травня в Україні та Прикарпатті відбулось уже декілька етапів послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущенняgjhyjuyfbhddkor розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.


 З травня в Івано-Франківській області працюють агропродовольчі ринки, після тривалої перерви відновили роботу заклади торговельного і побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси), об’єкти надання стоматологічної допомоги, гуртової та роздрібної торгівлі непродовольчими товарами; громадського харчування.  Запрацював громадський транспорт, відкрилися дошкільні заклади.
 Однак епідемічна ситуація в області залишається напруженою, а показники захворюваності населення на COVID-19 впродовж останнього тижня мають тенденцію до зростання.
 Сьогодні надзвичайно важливо забезпечити виконання протиепідемічних правил при послабленні карантинних заходів. Ця відповідальність лежить не лише на громадянах, але в першу чергу – на суб’єктах господарювання, не залежно від форми власності.
 Нагадаємо, що за порушення карантину передбачений чималий штраф: для громадян - від 17 тис. грн до 34 тис. грн, а для посадових осіб - від 34 тис. грн до 170 тис. грн.
Більшість зафіксованих порушень, що були вчинені представниками малого та середнього бізнесу, стосувались торгівлі непродовольчими і побутовими товарами та громадського харчування: не проведення температурного скринінгу, відсутність маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не створення умов для обробки рук спиртовмісними антисептиками та їх відсутність, порушення графіку вологого прибирання приміщень, перебування відвідувачів без захисних масок, обслуговування відвідувачів закладами громадського харчування без захисних масок та рукавичок.
 В той же час мають місце порушення протиепідемічних вимог і громадянами: не дотримуються соціальної дистанції та не використовують засоби індивідуального захисту.
 Нагадуємо! Міністерство охорони здоров’я вкотре наголошує: ризик захворювання різко знижується при використанні масок, рукавичок, антисептиків та дотримання соціальної дистанції.
 В області з моменту пом’якшення карантинних заходів фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області всього здійснено 1872 моніторингових відвідування об’єктів (закладів торгівлі продовольчими товарами, непродовольчими товарами, перукарень та салонів краси, закладів громадського харчування, інших).
Виявлено 874 порушення, що становить 47%, видано 748 приписів та пропозицій, складено 92 протоколи про порушення вимог санітарного законодавства і карантинних вимог, направлено 50 інформацій до органів місцевого самоврядування та 5 до органів Національної поліції.
 Наголошуємо, що при подальшому недотриманні простих протиепідемічних та карантинних вимог як громадянами, так і суб’єктами господарювання, пом'якшення карантину буде скасовуватись, а об'єкти торгівлі та надання послуг надалі закриватимуться на карантин.
 Так, 15 червня 2020 року на позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийнято рішення частково зняти пом’якшувальні карантинні обмеження на території області: призупинити роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес центрів; діяльність закладів культури та культурних заходів до покращення епідемічної ситуації.

Гаряча лінія

Календар

Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Пошук